Nu beschikbaar: de officiële OnePlus 3T wallpapers

Thomas Haenen
16 november 2016, 11:00
2 min leestijd
Nu beschikbaar: de officiële OnePlus 3T wallpapers

De OnePlus 3T is pas over twee weken beschikbaar, maar de officiële achtergronden kun je nu al downloaden. Zo lijkt je toestel toch alvast een beetje op de nieuwe smartphone van OnePlus.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T wallpapers

De wallpapers van de OnePlus 3T zijn ontworpen door Hampus Olsson, een Zweedse ontwerper die onder andere heeft meegewerkt aan designs voor Spotify, Yahoo en Holiday Inn. Olsson is daarnaast al geruime tijd verantwoordelijk voor de achtergronden van OnePlus-smartphones. Ook voor de gisteren aangekondigde OnePlus 3T heeft hij er weer een aantal ontworpen.

De vijf nieuwe wallpapers zijn terug te vinden op de website van Olsson. Daarop geeft de ontwerper ook een toelichting op zijn inspiratiebronnen. Tijdens een reis naar Berlijn zegt Olsson te hebben geëxperimenteerd met inkt en acryl, en het effect van zonlicht. Het eindresultaat is een aantal kleurrijke, levendige achtergronden.

De achtergronden hebben een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat maakt ze uitermate geschikt voor de OnePlus 3T, die over dezelfde resolutie geschikt, maar wat minder voor andere vlaggenschepen. Veel concurrenten bieden inmiddels namelijk al resoluties van 2560 bij 1440 pixels. Zo is de afbeelding eigenlijk niet scherp genoeg voor bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7.

Meer over de OnePlus 3

De OnePlus 3T werd gisteren aangekondigd en is in feite een tussenstap van de Chinese fabrikant. Het toestel beschikt over hetzelfde metalen design als de OnePlus 3, met slechts enkele kleine verbeteringen voor de hardware. Zo is de Snapdragon 820-chip vervangen door de iets krachtigere Snapdragon 821. De selfiecamera voorop heeft een upgrade gekregen van 8 naar 16 megapixel. Ook de accuduur is verbeterd, dankzij een groei in capaciteit van 3000 naar 3400 mAh.

Het is een opvallende stap van de Chinese fabrikant, want de OnePlus 3T komt slechts enkele maanden na het vorige model. Bovendien beschikt de 3T over een iets hogere adviesprijs van 439 euro. Het toestel kan vanaf eind deze maand besteld worden via de website van de fabrikant.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu