‘Volgende OnePlus 5-update verbetert accu aanzienlijk’

Erwin Vogelaar
29 juli 2017, 9:49
2 min leestijd
‘Volgende OnePlus 5-update verbetert accu aanzienlijk’

Door de volgende update van OxygenOS gaat de accu van de OnePlus 5 waarschijnlijk langer mee. Het toestel gaat efficiënter om met de hardware.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5-accu verbeterd in OxygenOS 4.6

Zodra de volgende update voor OxygenOS uitkomt, wordt de accuduur van de OnePlus 5 flink verbeterd. Dit stelt Franse website Frandroid, vanuit anonieme bronnen die dichtbij OnePlus staan. Het gaat om OxygenOS-versie 4.6, de volgende grote update voor de smartphone.

OnePlus 5-accu

Onderdeel van Oxygen 4.6 is dat de OnePlus 5 efficiënter omgaat met de hardware. Dit komt waarschijnlijk doordat OnePlus aanpassingen maakt aan de kernel van het toestel. De kernel is het onderdeel van de smartphone dat communiceert tussen de software en hardware.

Mogelijk maakt OnePlus hiervoor gebruik van ‘Energy Aware Scheduling’. Deze technologie zorgt ervoor dat de kernen van de processor in het toestel, in dit geval van de Snapdragon 835-chip, beter worden beheerd. Hierdoor wordt elke taak van het toestel efficiënter verdeeld. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar wat je als gebruiker moet weten is dat hierdoor je smartphone langer meegaat op een volle acculading.

Vorige updates

Vorige maand werd er ook een update uitgerold voor de OnePlus 5, omdat het toestel problemen had met het 4G-netwerk van Vodafone. Gebruikers werden gedwongen om 3G te gebruiken, terwijl klanten van bijvoorbeeld KPN en T-Mobile geen problemen ondervonden.

In de Verenigde Staten had het toestel ook een bijzonder onhandig probleem. Na het bellen van het alarmnummer 911 startte het toestel zichzelf in enkele gevallen opnieuw op. Een kwalijke fout, dat de OnePlus 5 tijdelijk onbruikbaar maakt op het moment dat de gebruiker zijn of haar smartphone het meest nodig heeft. Dit probleem is inmiddels opgelost middels een update.

Het is nog onduidelijk of de update naar OxygenOS 4.6 nog meer verbeteringen met zich meebrengt. Ook weten we nog niet wanneer de update wordt uitgerold. Daar krijgen we hopelijk binnenkort meer duidelijkheid over.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Frandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu