De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

OnePlus brengt Android 8.0 (Oreo) uit voor OnePlus 5

Wouter Nijsen
24 december 2017, 15:38
2 min leestijd
OnePlus brengt Android 8.0 (Oreo) uit voor OnePlus 5

OnePlus is begonnen met de uitrol van Android 8.0 voor de OnePlus 5. De update komt langzaam naar alle gebruikers, ook krijgt de smartphone in de toekomst de handige Face Unlock-functie. Lees er hier alles over.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 Android Oreo-update nu beschikbaar

oneplus 5 android oreo

OxygenOS 5.0, dat is gebaseerd op Android Oreo, rolt nu uit naar de eerste OnePlus 5-bezitters. De fabrikant benadrukt dat de update eerst naar een klein groepje gebruikers komt, en pas daarna voor iedereen te downloaden is. Via deze handige workaround kun je de Oreo-update al meteen op je OnePlus 5 installeren. Hiervoor dien je een vpn-app te downloaden en verbinding te maken met servers in een ander land (Canada of Duitsland). Ga je vervolgens naar de instellingen-app, dan kun je de update ophalen.

Android 8.0 (Oreo) brengt diverse nieuwe features. Denk bijvoorbeeld aan de handige notificatiekanalen, notification dots, betere prestaties, Google Play Protect en autofill. Bovendien zorgt Oreo ervoor dat de smartphone sneller opstart en op de achtergrond minder energie verbruikt. De update bevat ook de beveiligingspatch van december. Op deze pagina van het officiële OnePlus-forum vind je alle verbeteringen op een rij.

Face Unlock binnenkort beschikbaar

Daarnaast laat OnePlus-ceo Carl Pei op Twitter weten dat Face Unlock vanwege ‘de grote vraag’ ook naar de OnePlus 5 wordt gebracht. De gezichtsherkenningtechniek kennen we van de 5T en is een extra optie om de smartphone te ontgrendelen. De feature is veiliger dan de standaard gezichtsherkenning van Android, omdat er ruim 100 gezichtskenmerken worden geanalyseerd.

oneplus 5t

Om te voorkomen dat het systeem gemakkelijk wordt gefopt met bijvoorbeeld een foto, kijkt Face Unlock ook of je gezicht ‘leeft’. Dat klinkt wat gek, maar zorgt er wel voor dat de feature lastig voor de gek te houden is. Face Unlock wordt via een update toegevoegd aan de OnePlus 5, maar het is nog onduidelijk wanneer deze verschijnt.

→ Lees meer over Face Unlock in de OnePlus 5T review

Belangrijk om te weten is dat Face Unlock niet zo veilig is als de vingerafdrukscanner van de OnePlus 5. De functie is daarom alleen te gebruiken om het toestel te ontgrendelen. Betalen via gezichtsherkenning is dus bijvoorbeeld niet mogelijk.

Over de OnePlus 5

De OnePlus 5 werd in juni uitgebracht en kreeg ongeveer een halfjaar later een opvolger in de vorm van de 5T. De smartphone is niet meer te koop, maar beschikt wel over hardware die nog een tijdje vooruit kan. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 835-chip, 6/8GB aan RAM, 64/128GB aan opslagruimte en 3300 mAh-accu. Foto’s maakt de 5 met de dubbele camera (16 + 20 megapixel) aan de achterkant en 16 megapixel-frontcamera.

Meer lezen over de features van de OnePlus 5, check dan de uitgebreide OnePlus 5 review. Wil je als eerste weten wanneer Face Unlock beschikbaar is voor de telefoon? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu