Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus 5 krijgt dubbele camera en compacter formaat

Gijs Ettes
2 juni 2017, 16:45
2 min leestijd
OnePlus 5 krijgt dubbele camera en compacter formaat

De OnePlus 5 wordt voorzien van een dubbele camera. Dat claimt Android Authority op basis van een afbeelding van de verpakking die de site heeft bemachtigd.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 camera sterk verbeterd

Het aankomende nieuwe toestel van OnePlus, dat naar verwachting deze maand wordt aangekondigd, legt de focus overduidelijk op de camera. Op het gebied van camerakwaliteit leggen de smartphones van de fabrikant het tot nu toe af tegen vlaggenschepen van bijvoorbeeld Samsung en Apple, maar mogelijk komt daar met de OnePlus 5 verandering in. De verpakking van de nieuwe telefoon duidt op de aanwezigheid van een dubbele camera die ‘helderdere foto’s’ schiet.

oneplus 5 camera

Het gebruik van twee camera’s biedt diverse voordelen. Zo kan de combinatie zorgen voor scherpere beelden, omdat één lens alles in zwart-wit fotografeert en daarbij meer details vastlegt. De dubbele camera van de Huawei P10 vangt meer licht op voor levendigere foto’s, en laat gebruikers achteraf scherpstellen. Mogelijk krijgt de OnePlus 5 die functionaliteit straks ook.

Eerder maakte OnePlus bekend samen te werken met DxOMark, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat onder meer camera’s van smartphones onder de loep neemt. De samenwerking moet volgens OnePlus zorgen voor een ‘verbeterde fotografie-ervaring’. Op dit moment staat de HTC U11 op de eerste plaats in de smartphonecameratest van DxOMark, op de voet gevolgd door de Google Pixel en Galaxy S8 van Samsung. De OnePlus 3 is nooit aan een test onderworpen, terwijl de OnePlus 2 buiten de top 10 valt.

Verwachte release en compacter formaat

Volgens de laatste berichten wordt de OnePlus 5 nog deze maand onthuld. De precieze releasedatum en prijs zijn nog niet bekend, al verwachten we dat het toestel snel verschijnt en rond de 400 euro gaat kosten. Een recente teaser van OnePlus zelf suggereert dat de OnePlus 5 een stukje compacter wordt dan zijn voorganger, de OnePlus 3T. Die meet een forse 153 bij 75 bij 7,4 millimeter.

Lees ook: dit weten we tot nu toe over de OnePlus 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu