Hierom moet je de OnePlus 5-camera in de gaten houden

Erwin Vogelaar
29 mei 2017, 20:33
1 min leestijd
Hierom moet je de OnePlus 5-camera in de gaten houden

OnePlus begint zijn nieuwe OnePlus 5 te teasen. Dit start met een foto die met het toestel gemaakt is. Deze keuze is niet voor niets, want de OnePlus 5-camera wordt mogelijk best bijzonder.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5-camera en de samenwerking met DxO

De OnePlus 5 is de komende nieuwe smartphone van OnePlus die deze zomer verwacht wordt. In een tweet plaatst het bedrijf twee foto’s naast elkaar en de kijker moet raden welke foto met de OnePlus 5 gemaakt is. Aangezien het tweede kiekje een stuk mooier is, gaat het waarschijnlijk om die foto. Het is niet vreemd dat OnePlus de focus op de camera van het toestel legt.

De camera in de OnePlus 5 is namelijk gemaakt in samenwerking met DxO. Als je vaker onze berichten leest, dan kom je die naam wel eens tegen. Bijvoorbeeld twee weken geleden, toen DxO de HTC U11 de beste smartphonecamera op de markt noemde. DxO kent camera’s en weet als geen ander wat er goed is en wat niet werkt. Dat OnePlus dus met deze mensen samenwerkt, is een bijzonder slimme manier om de concurrentie met andere toestellen aan te gaan, zoals de HTC U11.

Het is wel jammer dat de foto gemaakt met de OnePlus 5 niet in hoge resolutie verkrijgbaar is. Hierdoor is de kwaliteit van de camera nog niet goed in de praktijk te zien. Wat de foto in de tweet wel duidelijk maakt, is dat het toestel scherpe foto’s bij matig licht maakt. Volgens geruchten krijgt de OnePlus 5 een dubbele camera. Het toestel wordt in de zomer onthuld en heeft waarschijnlijk verder een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, Snapdragon 835-chip met octacore-processor en de nieuwste Android-versie.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu