Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus verdedigt iPhone 7 Plus-design OnePlus 5

Erwin Vogelaar
11 juni 2017, 13:57
2 min leestijd
OnePlus verdedigt iPhone 7 Plus-design OnePlus 5

Het design van de OnePlus 5 lijkt wel heel erg op dat van de iPhone 7 Plus, inclusief camerabult. OnePlus stelt dat men niet zo vroeg moet oordelen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5-design

Na de eerdere gelekte renders heeft OnePlus officieel beelden laten zien van zijn nieuwe smartphone. Het is niet te missen dat het design van de OnePlus 5 wel heel erg lijkt op dat van de iPhone 7 Plus. Daar krijgt het bedrijf veel commentaar op, onder andere via social media. Een productmanager bij OnePlus verdedigt de afbeeldingen nu op Zhiru, de Chinese versie van Quora.

oneplus 5-design

De productmanager stelt dat men ook veel kritiek had over het design van de OnePlus 3 na de eerste afbeeldingen van dat toestel. Net als de huidige kritiek, zou het design gekopieerd zijn en had het toestel een camerabult. “Sommige mensen photoshopte zelfs logo’s van andere bedrijven op de OnePlus 3 om het belachelijk te maken. Maar na de release? Iedereen die het toestel vasthield zei dat het goed voelde en van hoge kwaliteit was.” De productmanager stelt dat hetzelfde nu gaande is met de OnePlus 5, omdat een platte afbeelding niet een juiste weergave geeft van hoe het toestel daadwerkelijk is.

Naast de duidelijke gelijkenis met de iPhone 7 Plus, krijgt ook de camerabult veel kritiek. De product manager stelt dat een platte camera maken erg makkelijk kan. “Maar een camera platter maken betekent dat bepaalde camera-componenten verkleind of verwijderd worden. Als je een platte camera wil, moet je een deel van de fotografische ervaring inleveren.” Goede foto’s kunnen maken met de smartphone is een belangrijk onderdeel voor OnePlus. Dat is duidelijk door de focus op de camera in de teasers. “Laten we pas kritiek leveren als we de echte telefoon gezien en vastgehouden hebben”, sluit de productmanager af. De OnePlus 5 wordt op 20 juni officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Via: Reddit
Bron: Zhihu
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu