De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 5-update brengt elektronische beeldstabilisatie voor 4K-video’s

Thomas Haenen
2 augustus 2017, 10:44
1 min leestijd
OnePlus 5-update brengt elektronische beeldstabilisatie voor 4K-video’s

OnePlus rolt een belangrijke update uit voor zijn vlaggenschip. Na installatie beschikt de OnePlus 5 onder andere over elektronische beeldstabilisatie.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 elektronische beeldstabilisatie

OnePlus 5 elektronische beeldstabilisatie

Het gaat om OxygenOS-versie 4.5.7, die vanaf deze week over-the-air wordt uitgerold. Dat betekent dat je automatisch een notificatie krijgt zodra de software klaarstaat. Het kan echter enkele dagen duren voordat iedereen aan de beurt is. Desgewenst kun je handmatig op de beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar ‘Over de telefoon’ en vervolgens ‘Software-update’ te gaan.

De grootste nieuwe feature is elektronische beeldstabilisatie (of EIS) bij het filmen in 4K. Voorheen was de feature slechts beschikbaar tot een maximale resolutie van 1080p, nu werkt het ook met de hogere beeldkwaliteit. EIS zorgt ervoor dat beelden minder trillen, als je bijvoorbeeld filmt tijdens het hardlopen of fietsen.

De update introduceert daarnaast een nieuw lettertype, het OnePlus Slate-font. Volgens OnePlus is het aangenamer om te lezen. Via de instellingen kun je het neerzetten als je standaard lettertype. Daarnaast belooft het bedrijf verbeteringen voor wifi en het accuverbruik op stand-by, al is niet helemaal duidelijk wat er precies is aangepakt.

Ook pakt de update enkele bugs aan, waaronder een ‘geluidslek’. Tijdens het luisteren van muziek via je koptelefoon kwam er soms toch nog wat geluid uit de speakers. Verder zit de laatste beveiligingsupdate in de nieuwste versie van OxygenOS verwerkt.

De update is 310MB groot, dus we raden aan om je wifi-verbinding te gebruiken, zeker als je een kleine databundel hebt. Hoewel er geen gegevens verloren gaan tijdens de installatie, is het verstandig om een back-up te maken.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu