OnePlus 5 en 5T ontvangen Android 9.0 (Pie)-update

Rens Blom
26 december 2018, 12:34
2 min leestijd
OnePlus 5 en 5T ontvangen Android 9.0 (Pie)-update

OnePlus heeft een leuk kerstcadeau voor bezitters van een OnePlus 5 en 5T. Een klein deel van de smartphones krijgt vanaf vandaag een update naar Oxygen OS 9.0.0, dat gebaseerd is op Android 9.0 (Pie). De software-update komt later deze week voor alle toestellen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 Android 9 update: dit moet je weten

Niet alleen eigenaren van een Samsung Galaxy S9 (Plus) kunnen deze kerst met Android 9.0 (Pie) aan de slag. Ook OnePlus rolt de software-update deze week uit naar twee van zijn toestellen. De OnePlus 5 en 5T worden vanaf vandaag geüpdatet, nadat de nieuwere OnePlus 6 al eerder de Pie-update ontving.

De Android 9.0 (Pie)-update voor de OnePlus 5(T) is 1,7GB groot en daarom het beste te downloaden via een wifi-verbinding. OnePlus belooft dat je data op de telefoon behouden blijft, maar raadt voor de zekerheid aan om een back-up te maken. Als de update beschikbaar is voor jouw toestel, krijg je automatisch een melding. Handmatig controleren is ook mogelijk. Open het instellingen-menu en klik op ‘Systeemupdates’.

De software-update voert de laatste Android-veiligheidsupdate door (1 december) en brengt de OnePlus 5(T) naar OxygenOS 9.0.0.

Dit is er nieuw in Android 9.0 (Pie)

De Android Pie-update introduceert vele veranderingen en verbeteringen, zowel visueel als onder de motorkap. Zo kunnen OnePlus 5(T)-bezitters straks aan de slag met een vernieuwde niet storen-modus, een nieuw snelle instellingenscherm en rijkere notificaties. OnePlus heeft zijn speciale gamemodus ook uitgebreid met ondersteuning voor tekstberichten en meldingen van alternatieve telefoontjes.

Lees ook: de uitgebreide review van Android 9.0 (Pie) waarin we alle features bespreken

De slimme camerasoftware Google Lens is bovendien in de OnePlus-camera-app geïntegreerd. Eigenaren van een OnePlus 5T kunnen straks ook gebruikmaken van de nieuwe bediening via gebaren. De OnePlus 5 ondersteunt deze vernieuwing om onduidelijke redenen niet.

Heb jij de Android Pie-update al binnen op je OnePlus 5 of 5T? Laat het weten in de comments onder dit artikel. 

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu