OnePlus 5 en 5T ontvangen Android 9.0 (Pie)-update
Rens Blom

OnePlus heeft een leuk kerstcadeau voor bezitters van een OnePlus 5 en 5T. Een klein deel van de smartphones krijgt vanaf vandaag een update naar Oxygen OS 9.0.0, dat gebaseerd is op Android 9.0 (Pie). De software-update komt later deze week voor alle toestellen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus 5 Android 9 update: dit moet je weten

Niet alleen eigenaren van een Samsung Galaxy S9 (Plus) kunnen deze kerst met Android 9.0 (Pie) aan de slag. Ook OnePlus rolt de software-update deze week uit naar twee van zijn toestellen. De OnePlus 5 en 5T worden vanaf vandaag geüpdatet, nadat de nieuwere OnePlus 6 al eerder de Pie-update ontving.

De Android 9.0 (Pie)-update voor de OnePlus 5(T) is 1,7GB groot en daarom het beste te downloaden via een wifi-verbinding. OnePlus belooft dat je data op de telefoon behouden blijft, maar raadt voor de zekerheid aan om een back-up te maken. Als de update beschikbaar is voor jouw toestel, krijg je automatisch een melding. Handmatig controleren is ook mogelijk. Open het instellingen-menu en klik op ‘Systeemupdates’.

De software-update voert de laatste Android-veiligheidsupdate door (1 december) en brengt de OnePlus 5(T) naar OxygenOS 9.0.0.

Dit is er nieuw in Android 9.0 (Pie)

De Android Pie-update introduceert vele veranderingen en verbeteringen, zowel visueel als onder de motorkap. Zo kunnen OnePlus 5(T)-bezitters straks aan de slag met een vernieuwde niet storen-modus, een nieuw snelle instellingenscherm en rijkere notificaties. OnePlus heeft zijn speciale gamemodus ook uitgebreid met ondersteuning voor tekstberichten en meldingen van alternatieve telefoontjes.

Lees ook: de uitgebreide review van Android 9.0 (Pie) waarin we alle features bespreken

De slimme camerasoftware Google Lens is bovendien in de OnePlus-camera-app geïntegreerd. Eigenaren van een OnePlus 5T kunnen straks ook gebruikmaken van de nieuwe bediening via gebaren. De OnePlus 5 ondersteunt deze vernieuwing om onduidelijke redenen niet.

Heb jij de Android Pie-update al binnen op je OnePlus 5 of 5T? Laat het weten in de comments onder dit artikel. 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.