OnePlus 5- en 5T-update voegt gamingmodus en schermopname-tool toe

Wouter Nijsen
23 juli 2019, 17:07
2 min leestijd
OnePlus 5- en 5T-update voegt gamingmodus en schermopname-tool toe

OnePlus rolt een flinke update uit voor de OnePlus 5 en 5T. Gebruikers kunnen aan de slag met een tool om gemakkelijk schermopnames te maken en krijgen een handige gamingmodus.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 en 5T-update met handige nieuwe features

De verbeteringen verschijnen met de OxygenOS 9.0.7-update, die geleidelijk naar alle gebruikers van de OnePlus 5 en 5T wordt uitgerold. De eerste nieuwe feature is een schermopname-tool, die je terugvindt bij het snelle instellingen-paneel. Hierdoor kun je gemakkelijk een schermopname maken, wat bijvoorbeeld handig is als je een korte tipvideo wil maken of iets anders op beeld wil vastleggen.

OnePlus 5T officieel

Ook nieuw is de Fnatic-modus, een feature die ervoor zorgt dat de OnePlus 5 en 5T maximaal presteren als je een zware (online) game speelt. Deze functie werd onlangs via een software-update ook aan de nieuwere OnePlus 7 toegevoegd. Verder is het voortaan mogelijk om in de landschapsmodus de Quick Reply-functie te gebruiken om te reageren op berichtjes. Tot slot bevat OxygenOS 9.0.7 de beveiligingsupdate van juni 2019.

De update is 500MB groot en verschijnt vanzelf op je smartphone. Je ontvangt automatisch een melding als je de nieuwste versie kunt installeren. Handmatig controleren op updates doe je door naar ‘Instellingen > Systeem-updates’ te gaan.

Android Q komt ook naar 5(T)

Als gebruiker van de OnePlus 5 of 5T kun je ook rekenen op een update naar Android Q. De Chinese fabrikant maakte een tijdje geleden bekend dat deze smartphones sowieso worden bijgewerkt, ondanks dat ze alle twee grote Android-upgrades hebben gehad. De telefoons draaiden bij de release op Android Nougat en hebben sindsdien een Oreo- en Pie-update gehad.

Android Q introduceert onder meer een donkere modus en meer privacy-opties. Google heeft verschillende bètaversies van Q uitgebracht en komt waarschijnlijk volgende maand met de definitieve release.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu