Gerucht: OnePlus 5 heeft gebogen scherm en 256GB opslag

Wouter Nijsen
28 februari 2017, 9:13
2 min leestijd
Gerucht: OnePlus 5 heeft gebogen scherm en 256GB opslag

Volgens een gerucht uit Korea gaat het volgende OnePlus-toestel de OnePlus 5 heten en krijgt het een flinke update wat design en hardware betreft. Zo zou er onder meer 256GB aan opslagruimte aanwezig zijn.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 gerucht opgedoken

Volgens de Koreaanse website Koreanportal gaat het volgende OnePlus-vlaggenschip niet de OnePlus 4, maar OnePlus 5 heten. Reden hiervoor is dat het getal vier in China geassocieerd wordt met ongeluk. Bovendien zou de OnePlus 5 technisch het vijfde vlaggenschip van de fabrikant zijn. Eerder werden de OnePlus One, OnePlus 2, OnePlus 3 en OnePlus 3T uitgebracht. In dit rijtje ontbreekt de OnePlus X, maar deze smartphone was door de mindere hardware en focus op het design meer een midrangetoestel dan een echt vlaggenschip. De OnePlus 5 moet gaan concurreren met onder meer de Samsung Galaxy S8 en LG G6.

Volgens de bron beschikt de OnePlus 5 over een scherm dat aan beide kanten gebogen is, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 Edge. Het laatste OnePlus-toestel, de 3T, heeft een ‘normaal’ display en een traditioneler uiterlijk. Daarnaast wordt er gesproken over 6GB of 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslagruimte. Dat laatste is interessant, want OnePlus-toestellen werden tot nu toe met maximaal 128GB opslag uitgerust.

Omdat het gerucht afkomstig is van een onbekende website en moeilijk te verifiëren is, nemen we het voorlopig met een flinke korrel zout. Bovendien is het nog onduidelijk wanneer OnePlus met een nieuw vlaggenschip komt. Voorgaande jaren onthulde de fabrikant in juni of juli een nieuw toestel, maar het is niet zeker of dat dit jaar weer het geval zal zijn. Tot die tijd moeten we het doen met de OnePlus 3T, een toestel die nog steeds makkelijk mee kan met andere vlaggenschepen, maar honderden euro’s goedkoper is. In onze OnePlus 3T review lees je meer over de smartphone.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu