De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

5 zaken die we al weten over de OnePlus 5

Thomas Haenen
4 mei 2017, 13:58
3 min leestijd
5 zaken die we al weten over de OnePlus 5

De laatste weken zijn er verschillende berichten opgedoken rond de OnePlus 5. Wat zijn de laatste geruchten, en wat kunnen we verwachten? Een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 geruchten op een rijtje

Als we de laatste geruchten mogen geloven, kondigt OnePlus over een aantal weken een nieuw vlaggenschip aan. Geheel onverwacht is dat natuurlijk niet: de aankondiging van de OnePlus 3 vond een klein jaar geleden plaats. Ook volgde tussentijds nog een OnePlus 3T, een licht verbeterde versie van de 3. Nu de onthulling van de OnePlus 5 niet lang meer op zich laat wachten, hebben we alle informatie over het toestel voor je verzameld.

1. Geen OnePlus 4, maar OnePlus 5

Nee, je vergist je niet: er is nog geen OnePlus 4 uitgebracht. Toch wordt het volgende topmodel van de fabrikant waarschijnlijk de OnePlus 5. Bronnen beweren dat OnePlus de ‘4’ overslaat, omdat dat in China, waar OnePlus vandaan komt, als een ongeluksgetal wordt gezien. Bovendien zou de OnePlus 5 na de OnePlus One, OnePlus 2, OnePlus 3 en 3T het vijfde vlaggenschip van de fabrikant is.

OnePlus 5 geruchten

Wel zetten we onze vraagtekens bij dit gerucht. Rond de lancering van de Samsung Galaxy S4 en de iPhone 4 doken soortgelijke geruchten op, maar uiteindelijk kregen die toestellen het ‘juiste’ getal. De kans bestaat dus dat het gewoon de OnePlus 4 wordt.

2. Voorkantvullend scherm

Het lijkt dé trend te worden van 2017, en ook OnePlus doet eraan mee. Na de Galaxy S8 en de LG G6 wordt ook de OnePlus 5 voorzien van een nagenoeg voorkantvullend scherm. Rondom het scherm zouden slechts minimale randen zitten.

Het scherm zou 5,5 inch groot zijn en heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarmee is het de eerste OnePlus-smartphone met een QHD-resolutie. Het toestel is mogelijk slechts 7 millimeter dik, net wat dunner dan bijvoorbeeld de Galaxy S8.

3. Nog sneller opladen

Volgens de laatste geruchten beschikt de OnePlus 5 over een 3600 mAh-accu, waarmee de accu iets groter is dan die van de OnePlus 3T (3400 mAh). Interessant is dat de accu nog sneller zou opladen dan de OnePlus 3T, die door de Dash Charge-techniek in iets meer dan een uur vol zit. De OnePlus 5 zou 25 procent sneller opladen dan zijn voorganger, wat weer een flinke stap vooruit is.

oneplus 3 officieel

4. Krachtige hardware en dubbele camera

OnePlus pakt graag uit met pure kracht, en dat lijkt ook het plan voor het nieuwe vlaggenschip. De OnePlus 5 heeft waarschijnlijk een Snapdragon 835-chip. Ook is er opnieuw 6GB aan RAM aanwezig. Het klinkt indrukwekkend, maar in praktijk heb je het eigenlijk niet nodig. Achterop is een dubbele camera te vinden, aan de voorkant zit de frontcamera en vingerafdrukscanner.

oneplus 5 renders

5. Betaalbaar en mogelijke release

OnePlus voert dus flinke verbeteringen door. De verwachting is dat dat ook gevolgen zal hebben voor de prijs. Een paar jaar geleden was de lage prijs nog dé onderscheidende factor van OnePlus. Zo kreeg de OnePlus One een adviesprijs mee van minder dan 300 euro, terwijl de concurrentie zijn topmodellen voor 700 euro of meer verkocht.

Sinds dat toestel heeft OnePlus zijn prijzen geleidelijk verhoogd. Zo wordt de OnePlus 3T voor 439 euro verkocht. Het is onduidelijk wat de OnePlus 5 gaat kosten, maar we houden rekening met een (lichte) prijsstijging. Mogelijk krijgen we het toestel aan het einde van volgende maand te zien, de release volgt kort daarna.

Wat zou jij graag in de OnePlus 5 willen zien? Laat het ons weten in de reacties!

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu