De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘OnePlus 5 flink duurder dan zijn voorganger’

Thomas Haenen
8 juni 2017, 9:07
1 min leestijd
‘OnePlus 5 flink duurder dan zijn voorganger’

De adviesprijs van de OnePlus 5 ligt mogelijk een stuk hoger dan bij voorgaande OnePlus-toestellen. Daarmee lijkt het bedrijf zijn reputatie als prijsvechter te verliezen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 prijs mogelijk bekend

De OnePlus 5 kost mogelijk 550 euro, zo blijkt uit een post van de fabrikant op Facebook. In een speciale winactie wordt het nieuwe toestel alvast verloot, inclusief twee vip-kaarten voor een Fins festival. De totale waarde van het prijzenpakket zou 948 euro bedragen. Van de twee vip-tickets is bekend dat ze voor 198 euro per stuk verkocht worden, wat zou betekenen dat de OnePlus 5 nog 550 euro kost.

Dat maakt de smartphone aanzienlijk duurder dan het huidige topmodel van de fabrikant, de OnePlus 3T. Die smartphone kreeg een adviesprijs mee van 439 euro. Eerdere smartphones van OnePlus werden voor zo’n 300 tot 400 euro verkocht.

OnePlus 5 aankondiging

Voordelige vlaggenschependoders

Sinds OnePlus begonnen is op de mobiele markt, heeft het de prijs van zijn vlaggenschip ieder jaar verhoogd. De fabrikant begon ooit als prijsvechter en claimde ‘vlaggenschipdoders’ te leveren voor een fractie van de prijs van de concurrentie. Zo was de OnePlus One destijds voor zo’n 250 euro verkrijgbaar, terwijl Samsung en Apple 700 euro of meer rekenden.

Inmiddels wordt de afstand steeds kleiner. Als de OnePlus 5 550 euro kost, is de smartphone nagenoeg even duur als de Huawei P10. Ook de Samsung Galaxy S8, die inmiddels voor zo’n 700 euro verkocht wordt, komt qua prijs aardig in de buurt.

De OnePlus 5 wordt op 20 juni officieel onthuld. Volgens de laatste geruchten beschikt de smartphone over een metalen design met een dubbele camera achterop. Aan de binnenkant vinden we vrijwel zeker een Snapdragon 835-chip van Qualcomm, met 6 of 8GB werkgeheugen. Het toestel zal enkel verkocht worden via de website van OnePlus.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu