De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 5- en 5T-update voegt Project Treble-ondersteuning toe

Thomas Haenen
4 juli 2018, 9:32
2 min leestijd
OnePlus 5- en 5T-update voegt Project Treble-ondersteuning toe

Met de nieuwste OxygenOS-beta beschikken de OnePlus 5 en 5T over Project Treble-ondersteuning. Daarmee zijn ze in de toekomst van snellere updates verzekerd.

Lees verder na de advertentie.

Voorlopige OnePlus 5 Project Treble-update beschikbaar

Project Treble wordt een onderdeel van OxygenOS, zo blijkt uit een nieuwe Open Beta die het bedrijf vannacht heeft vrijgegeven. Het gaat om versie 13 van de bèta voor de OnePlus 5, en versie 11 voor de OnePlus 5T. De definitieve versie is waarschijnlijk binnen enkele weken beschikbaar voor alle gebruikers.

Gebruikers die de voorlopige software willen downloaden, kunnen terecht op de site van OnePlus. Omdat het om een bèta gaat, kun je wel tegen enkele bugs aanlopen. Let op: zorg dat je eerst de vórige bèta installeert voordat je de nieuwste versie erop zet. Doe je dat niet, dan wordt alle huidige data op je toestel gewist, zo waarschuwt de fabrikant.

Treble is een belangrijk onderdeel van Android Oreo, dat het voor fabrikanten makkelijker maakt om hun smartphones te updaten. Drivers die de hardware aansturen, worden hiermee losgetrokken van de overige software. Zo hoeven deze niet meer bijgewerkt te worden, waardoor updaten een stuk minder tijdrovend is voor fabrikanten.

→ Lees meer: zo werkt Project Treble 

In het dagelijks gebruik zul je niets merken van Project Treble, het is een feature die vooral op de achtergrond gevolgen heeft. Het zorgt er voor dat gebruikers in de toekomst sneller nieuwe updates kunnen verwachten voor OnePlus-smartphones. Als Google straks de definitieve versie van Android P vrijgeeft, hoeft OnePlus veel minder werk te verrichten om de software geschikt te maken voor hun smartphones.

Alsnog Project Treble-ondersteuning

Vrijwel alle smartphones die gelanceerd worden met Android Oreo, beschikken standaard over Treble. Bij bestaande toestellen die een Oreo-update ontvangen is dat veelal niet het geval. Omdat de software en drivers bij oudere Android-smartphones flink met elkaar verweven zijn, is het soms lastig om de twee van elkaar los te weken. Dat maakt het een tijdrovend proces om Treble toe te passen. Wordt het verkeerd gedaan, dan kan het ook een toestel onbruikbaar maken.

Eind vorig jaar gaf OnePlus nog aan geen Project Treble beschikbaar te maken voor zijn bestaande smartphones. Het was te lastig om de feature werkend te krijgen op de OnePlus 5 en 5T, zo claimden medewerkers. Waarom het bedrijf alsnog overstag is gegaan, is onbekend.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu