De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: OnePlus 5-prototype toont dubbele camera

Thomas Haenen
17 mei 2017, 9:02
1 min leestijd
Gerucht: OnePlus 5-prototype toont dubbele camera

Er zijn beelden van een prototype van de OnePlus 5 opgedoken. De grootste verrassing is de dubbele camera die achterop de smartphone prijkt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 prototype

Eerder deze maand bevestigde de fabrikant dat de OnePlus 5 vanaf deze zomer verkrijgbaar is, maar verdere details werden niet gegeven. Dat terwijl in de voorbije weken wel schetsen, specificaties en meer informatie over het toestel verschenen. Nu is een prototype van het toestel opgedoken, via Android Authority.

Hoewel de bron aangeeft dat het niet om het definitieve ontwerp gaat, zijn wel enkele interessante details te zien. Zo is achterop een dubbele camera te vinden, waarmee het de eerste OnePlus-smartphone is met een extra cameralens. Het Chinese bedrijf volgt daarmee de trend van Huawei, LG, Apple en andere merken.

OnePlus 5 Prototype

Het is nog onduidelijk of OnePlus definitief kiest voor een dubbele camera achterop. Sommige bronnen beweren dat de fabrikant deze in het uiteindelijke ontwerp schrapt. Velen gaan er echter vanuit dat de smartphone een dubbele 12 megapixel-camera heeft.

Eerder ging het gerucht dat OnePlus van plan was de vingerafdrukscanner naar de achterkant te verplaatsen, om op de voorkant meer ruimte voor het scherm te maken. Op de foto is de scanner echter nergens te zien. Dat suggereert dat deze wederom verwerkt is in de homeknop aan de voorkant.

Het ontwerp zelf doet denken aan de eerdere OnePlus-smartphones, met een behuizing die nagenoeg identiek oogt aan de OnePlus 3T. Of de fabrikant het design inderdaad recyclet, of alleen voor dit tijdelijke prototype inzet, is onduidelijk. De smartphone verschijnt ergens deze zomer, maar een exacte releasedatum is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu