De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bevestigd: OnePlus 5 vanaf deze zomer verkrijgbaar

Thomas Haenen
5 mei 2017, 20:54
2 min leestijd
Bevestigd: OnePlus 5 vanaf deze zomer verkrijgbaar

De OnePlus 5 is stilletjes officieel aangekondigd. De smartphone moet deze zomer al in de winkels liggen, al geeft de fabrikant nog geen details vrij.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 release bekend

De OnePlus 5 is vanaf deze zomer verkrijgbaar, zo heeft de Chinese fabrikant bevestigd aan The Verge. Verdere details over de smartphone volgen op een later moment, zo laat de fabrikant weten. Een precieze datum voor de OnePlus 5 release is ook nog onduidelijk.

Het gaat om de opvolger van de OnePlus 3 en 3T, die afgelopen jaar verschenen. Hoewel de ‘OnePlus 4’-naam voor de hand zou liggen, slaat de fabrikant dat nummer over vanwege bijgeloof. Het getal 4 wordt in China namelijk als ongeluksgetal gezien.

Een zomerse release is niet geheel onverwacht. OnePlus bracht zijn vlaggenschepen in het verleden ook altijd in juli of augustus uit. Grote uitzondering was de OnePlus 3T, die in december verscheen. De 3T is dan ook slechts een kleine update, met hetzelfde design als de OnePlus 3 maar een iets krachtigere processor en grotere accu.

Meer over de OnePlus 5

In de voorbije weken zijn al verschillende details van de OnePlus 5 gelekt. Het toestel zou beschikken over een Snapdragon 835-chip, de krachtigste chip die Qualcomm op dit moment maakt. Ook gaan er geruchten over 6GB werkgeheugen en 64 of zelfs 128GB aan opslagruimte. De smartphones van OnePlus beschikken doorgaans over de beste hardware van het moment. Achterop zit mogelijk een dubbele camera.

→ Lees ook: 5 zaken die we al weten over de OnePlus 5

Een ander groot vraagpunt blijft de prijs van de OnePlus 5. De fabrikant begon ooit als echte prijsvechter, en lanceerde de OnePlus One voor minder dan 300 dollar. Sindsdien is de prijs van OnePlus-smartphones ieder jaar met een paar tientjes gestegen. Er wordt gespeculeerd dat de OnePlus 5 een prijs van 500 euro of meer aantikt, waarmee het toestel aardig in de buurt komt van andere vlaggenschepen als de Huawei P10.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu