Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus: ‘knijpeffect op OnePlus 5-scherm is natuurlijk’

Thomas Haenen
30 juni 2017, 8:59
2 min leestijd
OnePlus: ‘knijpeffect op OnePlus 5-scherm is natuurlijk’

De OnePlus 5 heeft geen schermproblemen, zo laat de fabrikant weten. De rare knijpeffecten die sommige gebruikers zien, zouden volledig natuurlijk zijn.

Lees verder na de advertentie.

Problemen OnePlus 5-scherm

De OnePlus 5 is pas nauwelijks een week verkrijgbaar, maar lijkt te worden geplaagd door problemen. Eerder deze week werd duidelijk dat het toestel niet werkt op het 4G-netwerk van Vodafone, nu blijkt ook het scherm kuren te hebben. Verschillende gebruikers hebben last van een raar beeldeffect.

De fabrikant ontkent echter dat het om een probleem gaat. “De OnePlus 5 gebruikt dezelfde soort hoogwaardige componenten als alle OnePlus-apparaten, inclusief het amoled-scherm. We hebben klachten ontvangen van een kleine groep gebruikers die soms een subtiel visueel effect zien tijdens het scrollen. Dit is natuurlijk en er zit geen variatie in de schermkwaliteit tussen verschillende apparaten,” aldus OnePlus.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2X50k9Bj9Y

Het is een opmerkelijke reactie van het bedrijf. De klacht dook namelijk niet op bij eerdere OnePlus-smartphones, en ook bij de 5 lijkt het bij slechts een kleine groep toestellen voor te komen. Desondanks wordt geclaimd dat dit effect bij elk toestel zichtbaar is. Ook wordt geen enkele oplossing geboden voor de getroffen gebruikers, zij het in de vorm van een update of de mogelijkheid het toestel om te ruilen.

Tijdens het scrollen lijkt het beeld op een rare wijze samen te knijpen. In het midden van het scherm worden tekst en afbeeldingen plots vervormd weergegeven. Het probleem duikt niet bij iedereen op, maar is wel duidelijk merkbaar. De video hierboven laat goed zien wat er precies misgaat.

Oorzaak onbekend

Sommige gebruikers speculeerden eerder deze week over de oorzaak van het probleem, voordat OnePlus claimde dat er niets aan de hand was. Eén optie is dat de framerate van het beeld niet stabiel is, waardoor het beeld op een inconsistente wijze ververst wordt. De ene fractie van een seconde scrolt het beeld net wat trager dan een seconde later, waardoor je oog de vervormingen waarneemt.

Een andere theorie is dat het OnePlus 5-scherm ondersteboven is gemonteerd. Een soortgelijk effect zie je namelijk vaker bij andere smartphones, maar dan andersom. Door de rare montage valt het bij de 5 echter een stuk beter op.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu