OnePlus bevestigt: OnePlus 5 niet meer te koop

Thomas Haenen
21 november 2017, 10:45
2 min leestijd
OnePlus bevestigt: OnePlus 5 niet meer te koop

De OnePlus 5 wordt niet meer geproduceerd, zo heeft de fabrikant bevestigd. Daarmee is de smartphone slechts enkele maanden op de markt geweest.

Lees verder na de advertentie.

Binnenkort is OnePlus 5 uitverkocht’

OnePlus gaat zich volledig focussen op de 5T, die vanaf vandaag verkrijgbaar is. Dat betekent dat het vorige toestel, de OnePlus 5, per direct verdwijnt. Dat laat Vikas Aggarwal, General Manager bij OnePlus India, weten in een interview met de Indian Express. “Als merk willen we zeker zijn dat er één product is dat het allernieuwste biedt. Onze vorige toestellen zijn bovendien vaak al uitverkocht als er een nieuw toestel uitkomt,” aldus de topman.

oneplus 5t

Hoewel de OnePlus 5T pas vandaag verschijnt, is zijn voorganger al een tijdje nauwelijks verkrijgbaar. Via de eigen webwinkel van het bedrijf is de smartphone al enkele weken uitverkocht. Wel wordt de 5 via grijze import aangeboden door een aantal Nederlandse webwinkels. Daarvoor betaal je echter wel een forse meerprijs: een losse OnePlus 5 kost je minimaal 679 euro, terwijl de fabrikant zelf er 499 euro voor vroeg. Ook de 5T wordt straks voor die prijs verkocht.

Een grote verrassing is het niet. OnePlus heeft in het verleden zijn oude smartphones naast nieuwere toestellen verkocht. Daarmee is het echter één van de weinige fabrikanten die dit doet. Zo verkoopt Samsung niet alleen de nieuwste Galaxy S8, maar heeft het ook nog altijd de Galaxy S6 uit 2015 in productie. Dat laatste toestel is inmiddels echter flink in prijs gedaald, wat hem aantrekkelijker maakt voor koopjesjagers. Bij OnePlus kunnen consumenten enkel voor de 5T kiezen.

Slechts half jaar te koop

In totaal is de OnePlus 5 nauwelijks een half jaar te koop geweest. De smartphone werd eind juni aangekondigd, was eind september al nauwelijks verkrijgbaar en is nu volledig vervangen. Dat is één van de kortste levensduren voor een smartphone ooit, een dubieuze eer voor het bedrijf. Enkel de Samsung Galaxy Note 7, die na slechts een maand uit productie werd genomen vanwege ontploffende accu’s, weet OnePlus te overtroeven.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu