De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Update lost OnePlus 5 4G-probleem bij Vodafone op

Thomas Haenen
28 juni 2017, 9:31
2 min leestijd
Update lost OnePlus 5 4G-probleem bij Vodafone op

Het OnePlus 5-probleem met het 4G-netwerk van Vodafone is aangepakt. De fabrikant heeft een update vrijgegeven die het probleem oplost.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 Vodafone-problemen opgelost

Bezitters van een OnePlus 5 die geen verbinding konden maken met het 4G-netwerk van Vodafone, kunnen nu een update downloaden. OnePlus heeft alle getroffen gebruikers een updatebestand gestuurd, waarmee de nieuwe software handmatig geïnstalleerd kan worden. De update is nog niet over-the-air beschikbaar, maar wordt vermoedelijk binnen enkele dagen uitgerold.

Als je geen zin hebt om te wachten, kun je ook het bestand nu al downloaden naar je OnePlus-toestel via Google Drive. Nadat het op je toestel geplaatst is, herstart je de OnePlus 5 in recovery modus. Dat doe je door tijdens het opstarten de aan/uit- en volume omlaag-knop tegelijk ingedrukt te houden. Kies voor ‘Install from local directory’ en selecteer vervolgens het gedownloade bestand. Na de installatie is het probleem opgelost.

oneplus 5 preview

4G werkte niet

Vroege bezitters van de OnePlus 5 met een Vodafone-abonnement gaven eerder deze week aan dat ze geen 4G konden gebruiken. Het toestel maakte wel verbinding met het mobiele netwerk van de provider, maar komt daarbij niet verder dan een 3G-verbinding. Het is voor het eerst dat een OnePlus-telefoon dergelijke problemen heeft bij Vodafone. De OnePlus 3T, die slechts een half jaar geleden verscheen, werkte probleemloos.

Het is onbekend wat het probleem precies veroorzaakt. Klanten van KPN, dat dezelfde 4G-frequentie gebruikt, ervaren namelijk geen problemen. Ook bij Tele2 en T-Mobile lijkt de OnePlus 5 probleemloos te werken. Bovendien lijkt het toestel wél verbinding te maken met het Vodafone-netwerk in andere landen. Hoewel dat suggereerde dat het probleem ligt bij Vodafone Nederland, heeft OnePlus het probleem zelf opgelost.

Meer over de OnePlus 5

De OnePlus 5 werd vorige week officieel aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip beschikt onder andere over een dubbele camera. Die wordt gebruikt om een uniek diepte-effect aan foto’s te geven. Aan de binnenkant zit een Snapdragon 835-chip met 6GB/8GB werkgeheugen en 64GB/128GB opslagruimte. De smartphone heeft een 5,5 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Meer lees je in de uitgebreide OnePlus 5 review.

Net als voorgaande OnePlus-smartphones wordt de 5 alleen via de site van de fabrikant verkocht. Wel is het toestel ietsje duurder dan zijn voorgangers. Waar je voor de OnePlus 3T 439 euro betaalde, kost de OnePlus 5 minimaal 499 euro.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu