Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Dit zijn de eerste beelden van de OnePlus 5G-smartphone’

Michel van 't Klaphek
19 december 2018, 19:44
2 min leestijd
‘Dit zijn de eerste beelden van de OnePlus 5G-smartphone’

De OnePlus 5G-smartphone krijgt een nieuw ontwerp. Het toestel heeft een rond uitstekend gedeelte aan de achterkant waarin twee camera’s zitten.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 5G-smartphone eerste beelden’

Het zou maar zo kunnen dat de maker van de onderstaande foto inmiddels ontslagen is. Op de afbeelding wordt vermoedelijk het nieuwe OnePlus 5G-toestel getoond. Pete Lau, de directeur van het Chinese bedrijf, is bezig met een presentatie waarop de smartphone te zien is. Een andere medewerker heeft een witte variant in handen terwijl een rood exemplaar midden op tafel ligt.

OnePLus 5G-smartphone eerste beelden

De foto werd op Twitter geplaatst door Ishan Agarwal, een techjournalist. Het is nog onduidelijk of het hier om het uiteindelijke design gaat, of een vroeg prototype. Het is daarom goed mogelijk dat de uiteindelijke telefoon er anders uitziet.

Hoe dan ook, het vermoedelijke 5G-toestel heeft een uniek ontwerp ten opzichte van eerdere OnePlus-smartphones. Aan de achterkant zit bijvoorbeeld een ronde cameraheuvel die we kennen van onder meer de Motorola Moto G6 Plus. Bij de OnePlus 6T is de ‘bumper’ een stuk kleiner en meer minimalistisch.

Verder is de foto te vaag om specificaties of functies te kunnen aflezen. Wel is het een interessante vraag wie de foto heeft verspreid. De afbeelding lijkt te zijn gemaakt in een kleine vergaderruimte met maar een paar aanwezigen. Het moet daarom voor iedereen die aanwezig was duidelijk zijn wie de foto heeft genomen.

Ook interessant: ‘5G-smartphone OnePlus kost 100 euro meer – en wat we nog meer weten’

Of toch niet?

Een andere mogelijkheid is dat het afgebeelde toestel niet de 5G-smartphone van het Chinese bedrijf is, maar de OnePlus 7. In een eerder interview gaf Lau aan dat er in 2019 twee telefoons uitkomen. Hierbij gaf hij nadrukkelijk aan dat de OnePlus 5G-smartphone niet de opvolger van de OnePlus 6T wordt. Het is overigens nog maar de vraag of hij in Nederland uitkomt. De 5G-frequenties in ons land moeten nog worden geveild waardoor je weinig aan de internetsnelheid hebt.

→ Lees verder over 5G in Nederland

Volg het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu