OnePlus brengt eerste 5G-telefoon in 2019 uit: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
5 december 2018, 20:30
2 min leestijd
Breaking
OnePlus brengt eerste 5G-telefoon in 2019 uit: dit moet je weten

Belofte maakt schuld en OnePlus gaat zijn woorden waar maken. Het Chinese bedrijf heeft een primeur te pakken en brengt in 2019 de eerste 5G-smartphone van Europa uit.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5G-smartphone komt in 2019 uit

Helaas slaat het toestel Nederland over, maar Britten kunnen er wel mee aan de slag. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. OnePlus werkt voor zijn eerste 5G-smartphone samen met de Britse provider EE en Qualcomm.

De chipfabrikant presenteerde eerder al de Snapdragon 855. Deze processor ondersteunt 5G, maar alleen als fabrikanten dat willen. OnePlus is waarschijnlijk één van de eerste telefoonmakers die ervoor kiest deze internetsnelheid te ondersteunen.

Qualcomm Snapdragon 855

Pete Lau, de directeur van OnePlus, heeft niet bekendgemaakt hoe het 5G-toestel gaat heten. Wel weten we zo goed als zeker dat het hier niet om de opvolger van de OnePlus 6T gaat, maar om een nieuwe toestelreeks. Het lijkt aannemelijk dat het Chinese bedrijf vanaf volgend jaar dus twee series op de markt brengt.

Ook interessant: ‘5G-smartphone OnePlus kost 100 euro meer – en wat we nog meer weten’

5G-telefoon al sinds 2016 in de maak

OnePlus is achter de schermen al sinds 2016 bezig met de 5G-smartphone. In 2017 sloot Qualcomm zich bij de fabrikant aan en werd het toestel gezamenlijk verder ontwikkeld. Aangezien EE het grootste telefoonnetwerk van Groot-Brittannië heeft, is de keuze voor deze provider logisch.

Het 5G-netwerk wordt beetje bij beetje uitgerold en eerst getest in Londen, Cardiff, Edinburg, Belfast, Birmingham en Manchester. ‘EE en OnePlus delen dezelfde visie: klanten de best mogelijke verbinding bieden’, zo zegt Marc Allera, directeur van EE, hierover. Het is nog niet bekend wanneer ook andere gebieden 5G gaan ondersteunen.

Helaas duurt het waarschijnlijk nog wel even voordat we in Nederland met 5G-smartphones aan de slag kunnen. Dit ligt overigens niet aan fabrikanten zoals OnePlus, maar wel aan ons netwerk. De Nederlandse 5G-frequenties moeten namelijk nog geveild worden. Pas hierna kunnen providers hun eigen netwerk gaan uitbouwen.

→ Lees verder over 5G in Nederland

Op de hoogte blijven van de OnePlus 5G-smartphone? Download dan de gratis Android Planet-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu