De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus: ‘5G-smartphone kost 200 tot 300 euro meer, is niet OnePlus 7’

Thomas Haenen
6 december 2018, 11:32
2 min leestijd
OnePlus: ‘5G-smartphone kost 200 tot 300 euro meer, is niet OnePlus 7’

Wil je de eerste 5G-smartphone van OnePlus kopen, dan moet je een aardig dikke portemonnee hebben. Een topman waarschuwt dat de smartphone fors duurder wordt.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 5G-smartphone prijs gaat omhoog’

Het toestel gaat waarschijnlijk zo’n 750 tot 850 euro kosten, zo geeft OnePlus-topman Pete Lau toe in een interview met The Verge. Volgens hem wordt de 5G-smartphone 200 tot 300 dollar duurder dan andere OnePlus-toestellen. De dollar- en europrijzen van OnePlus zijn doorgaans vrijwel gelijk, waardoor we moeten rekenen op een flinke prijsstijging voor het nieuwe toestel.

OnePlus 5G-smartphone prijs

Dat betekent echter niet dat we volgend jaar alleen maar duurdere OnePlus-smartphones hoeven te verwachten. Lau bevestigt in hetzelfde interview nogmaals dat het bedrijf ook werkt aan een ‘gewone’ opvolger van de OnePlus 6T met 4G. De twee toestellen worden gelijktijdig ontwikkeld, en eentje kost een stuk meer. “Het is nu nog wat lastig te zeggen omdat veel details nog uitgewerkt moeten worden, maar waarschijnlijk is de 5G-telefoon zo’n 200 tot 300 dollar duurder [dan ons andere nieuwe toestel],” aldus Lau.

Volgens Qualcomm, het bedrijf achter de 5G-modem in de nieuwe OnePlus-smartphone, verschijnen er echter ook snel goedkopere 5G-smartphones. “Sommige fabrikanten zullen het maximale willen verdienen aan hun huidige klanten. Anderen willen marktaandeel veroveren en gebruiken daarbij een lagere prijs,” zegt Qualcomm-president Cristiano Amon. Volgens hem is de prijs die OnePlus noemt dan ook aan de hoge kant: “Ik hoor van andere fabrikanten dat ze een agressiever prijspunt gaan hanteren.”

Vanaf begin 2019 te koop

Een precieze releasedatum voor het toestel is nog onbekend, al geeft Lau aan dat het toestel ‘uiterlijk in mei 2019’ verkrijgbaar is. Waarschijnlijk wel wat eerder: het bedrijf wil de eerste zijn met een 5G-smartphone in Europa. Dan moet OnePlus wel opschieten, want rivalen Samsung en Huawei brengen waarschijnlijk begin volgend jaar ook een 5G-smartphone uit.

→ Lees ook: dit moet je weten over 5G in Nederland

Het lijkt er overigens niet op dat deze OnePlus-smartphone in Nederland verschijnt. Nederlandse providers verwachten pas vanaf 2020 5G aan te bieden. Vooralsnog heeft OnePlus enkel plannen om het toestel in het Verenigd Koninkrijk uit te brengen. De Britse provider EE biedt namelijk al vanaf begin volgend jaar een 5G-netwerk.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu