De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

OnePlus: ‘Wij zijn in 2019 de eerste met een 5G-smartphone’

Thomas Haenen
23 oktober 2018, 11:22
2 min leestijd
OnePlus: ‘Wij zijn in 2019 de eerste met een 5G-smartphone’

Hoewel de OnePlus 6T nog niet eens onthuld is, kijkt de topman van het bedrijf al uit naar het volgende vlaggenschip. Begin volgend jaar wil het bedrijf een primeur hebben met de eerste smartphone met 5G-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Eerste OnePlus 5G-smartphone verschijnt in 2019

Als het aan OnePlus-topman Carl Pei ligt, brengt het bedrijf volgend jaar de eerste smartphone met 5G-ondersteuning uit. Dat zei de ceo tijdens een evenement van Qualcomm, waar nieuwe chipsets voor het komende jaar getoond werden. Hoewel Samsung en Huawei hun eigen chips bouwen, gebruiken onder andere Google, Sony en dus ook OnePlus de chips van Qualcomm.

Volgens de chipmaker zijn de 5G-chips vanaf volgend jaar in smartphones te vinden. In de eerste helft van 2019 verwacht het bedrijf dat er één of twee smartphones met die chip verschijnen. OnePlus neemt daarbij een leidende rol, zo liet Carl Pei weten. De topman verwacht dat OnePlus “één van de eerste, zo niet de eerste wordt met een 5G-smartphone.”

OnePlus 5G-smartphone

Waarschijnlijk gaat het dan om de OnePlus 7. Het bedrijf onthult volgende week eerst de OnePlus 6T. Die heeft geen 5G-ondersteuning, maar wel een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. Als de Chinese fabrikant zijn planning van de voorbije jaren aanhoudt, wordt de OnePlus 7 ergens in april of mei 2019 gepresenteerd.

Geen 5G in Nederland

Voorlopig hebben we in Nederland weinig aan die 5G-ondersteuning. Het duurt waarschijnlijk nog jaren voor het snellere netwerk hier beschikbaar is. De Nederlandse veiling van 5G-frequenties vindt pas ergens in 2019 plaats, en pas daarna kunnen providers hun eigen netwerk gaan uitbouwen. Vervolgens zijn eerst de grote steden aan de beurt, en kan het een jaar of meer duren voor er een landelijk dekkend netwerk bestaat.

Daarmee loopt Nederland achter op verschillende andere landen. Onder andere in Zuid-Korea en de Verenigde Staten wordt al getest met 5G-netwerken. De Amerikaanse provider Verizon hoopt al vanaf begin 2019 5G-dekking te bieden in verschillende grote steden.

5G biedt downloadsnelheden die tot wel tien keer zo hoog liggen als bij 4G, zodat je bijvoorbeeld een film op 4K-resolutie in slechts enkele seconden kunt downloaden. In theorie is 5G zelfs sneller dan de meeste ‘vaste’ internetverbindingen thuis. Ook heeft het minder latency, wat betekent dat je een directe verbinding hebt met het netwerk. Daardoor zit er bijvoorbeeld minder vertraging in het beeld bij het spelen van multiplayer-games.

Lees ook: de 5 belangrijkste vragen over 5G in Nederland beantwoord

Meer over OnePlus

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu