De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus-topman: ‘onze 5G-smartphone verschijnt als eerste in Europa’

Thomas Haenen
30 oktober 2018, 9:25
2 min leestijd
OnePlus-topman: ‘onze 5G-smartphone verschijnt als eerste in Europa’

Hoewel de OnePlus 6T nog niet eens in de winkels ligt, kijkt topman Carl Pei al vooruit naar het volgende toestel. Het bedrijf brengt begin volgend jaar een 5G-smartphone uit, en die verschijnt eerst in Europa.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5G-smartphones voorlopig exclusief voor Europa

OnePlus wordt de eerste fabrikant die een 5G-smartphone in Europa verkoopt, zo heeft OnePlus-topman Pete Lau gezegd in een gesprek met The Verge. Dat suggereert dat de smartphone mogelijk al binnen enkele maanden in de winkels ligt. Onder andere Xiaomi, Samsung en Huawei zitten het bedrijf namelijk op de hielen en brengen mogelijk begin 2019 hun eigen 5G-smartphones uit.

Het nieuwe toestel wordt echter niet de OnePlus 7, aldus Lau. De 5G-smartphones van OnePlus zullen voorlopig naast de bestaande 4G-modellen verkocht worden. “We moeten straks twee keer zoveel werk doen omdat het een extra product is,” zegt de topman. “Het zal een op zichzelf staande reeks telefoons worden.”

OnePlus 5G-smartphones

Een precieze releasedatum wordt niet genoemd, maar de statements van Lau suggereren een release in het eerste kwartaal van 2019. Dat is behoorlijk snel, en slechts enkele maanden na de introductie van de OnePlus 6T. Dat nieuwe vlaggenschip is vanaf 6 november verkrijgbaar in Nederland.

5G in Nederland duurt langer

Of het toestel begin 2019 ook gelijk in Nederland verschijnt is nog maar de vraag. Nederlandse providers verwachten pas in 2020 het snellere mobiele internet aan te bieden. De Nederlandse veiling van 5G-frequenties vindt pas ergens in 2019 plaats, en pas daarna kunnen providers hun eigen netwerk uitbouwen. Vervolgens zijn eerst de grote steden aan de beurt, en kan het een jaar of meer duren voor er een landelijk dekkend netwerk bestaat.

Met 5G zijn downloadsnelheden van 1Gbps of meer mogelijk. Dat is tot wel tien keer zo snel als 4G, en genoeg om bijvoorbeeld een 4K-film in een paar seconden te downloaden. Daarmee is 5G sneller dan veel vaste internetverbindingen thuis. Ook heeft het minder latency, wat betekent dat je een directe verbinding hebt met het netwerk. Daardoor zit er bijvoorbeeld minder vertraging in het beeld bij het spelen van multiplayer-games.

→ Lees ook: de 5 belangrijkste vragen over 5G in Nederland beantwoord

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu