‘Aankondiging OnePlus 5T vindt eind november plaats’

Thomas Haenen
26 oktober 2017, 10:20
1 min leestijd
‘Aankondiging OnePlus 5T vindt eind november plaats’

OnePlus komt binnen een maand met zijn volgende smartphone, zo melden betrouwbare bronnen. De onthulling van de OnePlus 5T is daarmee dichterbij dan verwacht.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 5T aankondiging binnenkort’

Eind november wordt de OnePlus 5T officieel onthuld, zo meldt de betrouwbare telecominsider Evan Blass. Hij zegt van meerdere bronnen te hebben vernomen dat de smartphone binnen enkele weken wordt gepresenteerd. Een preciezere datum dan ‘eind november’ wordt niet genoemd. Blass deelt verder geen details over het toestel, behalve dat de schermverhouding 18 bij 9 bedraagt. Dat is vergelijkbaar met het scherm op onder andere de Galaxy S8 en LG V30, en is iets langwerpiger dan traditionele smartphoneschermen.

oneplus 5t-render

De snelle aankondiging komt voor sommigen als een verrassing, zo vlak na de introductie van de OnePlus 5. Het huidige vlaggenschip werd in juni van dit jaar gepresenteerd en is dus nauwelijks vier maanden oud. Al sinds eind september is de 5 niet meer verkrijgbaar via de webwinkel van OnePlus.

Randloos scherm voor OnePlus 5T

Waarom de fabrikant al zo snel met een nieuw toestel komt is onbekend, al noemen bronnen het design als een hoofdoorzaak. Terwijl Samsung, LG, Huawei en anderen al smartphones met voorkantvullende schermen hebben, heeft de OnePlus 5 nog relatief grote balken aan weerszijden van het scherm. Op uitgelekte afbeeldingen lijkt de 5T dan ook wel een randloos scherm te hebben.

Het design lijkt ook gelijk de enige grote aanpassing te zijn. Bronnen verwachten dat de telefoon dezelfde hardware heeft als de 5. Aan de binnenkant zit een Snapdragon 835-chip met iets meer werkgeheugen (8GB in plaats van 6GB), achterop dezelfde dubbele camera’s van 20 en 16 megapixel. Het scherm groeit van 5,5 naar 6 inch, maar door de kleine randen is de smartphone waarschijnlijk ongeveer even groot.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu