Android Oreo-update voor OnePlus 5T nu te downloaden

Wouter Nijsen
31 januari 2018, 12:11
2 min leestijd
Android Oreo-update voor OnePlus 5T nu te downloaden

OnePlus is begonnen met de uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor de OnePlus 5T. Bezitters van het toestel moesten lang wachten op de nieuwste versie, maar kunnen vanaf vandaag met alle verbeteringen aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T Android Oreo-update

oneplus 5t android oreo

De update, die 1,65GB weegt, wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold. Het kan dus even duren voordat je Oreo op je eigen OnePlus 5T kunt installeren. Er is echter een truc om updates van OnePlus direct op je smartphone te installeren. Hiervoor maak je via een vpn-app verbinding met een buitenlandse server, waarna de update automatisch in beeld verschijnt. Is dat niet het geval, dan moet je even wachten totdat de update bij je binnenkomt.

Android 8.0 (Oreo) brengt diverse nieuwe features, zoals de mogelijkheid om notificaties binnen bepaalde apps meer naar eigen hand te zetten. Ook nieuw zijn de gekleurde stipjes (notification dots) bij app-icoontje, waarmee je ziet of er een melding voor je klaarstaat. Verder brengt de update snelheidsverbeteringen en de laatste versies van de meegeleverde OnePlus-apps. De beveiligingsupdate van januari ontbreekt helaas in het updatepakket voor de 5T.

Meer over de OnePlus 5T

De OnePlus 5T verscheen in november en draaide toen nog op Android 7.1.1 (Nougat). Het is het enige toestel dat momenteel door OnePlus wordt verkocht, al kregen oudere toestellen als de OnePlus 3 en 3T eerder een Oreo-update. Ook de OnePlus 5, de voorganger van de 5T, draait al langer op de nieuwste Android-versie.

De OnePlus 5T is voorzien van de Snapdragon 835-chip, 6/8GB RAM en 64/128GB aan opslagruimte. Kenmerkend aan het toestel is het voorkantvullende scherm, dat 6 inch meet en een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Ook aanwezig is een dubbele camera (16 + 20 megapixel) aan de achterkant, 16 megapixel-frontcamera en 3300 mAh-accu met ondersteuning voor Dash Charge. Meer over de telefoon lees je in de uitgebreide OnePlus 5T review.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu