Android Pie voor OnePlus 5(T) en 3(T) laat langer op zich wachten

Wouter Nijsen
17 oktober 2018, 15:17
2 min leestijd
Android Pie voor OnePlus 5(T) en 3(T) laat langer op zich wachten

Slecht nieuws voor gebruikers van de OnePlus 5T, 5, 3T of 3: de update naar Android Pie is uitgesteld omdat OnePlus meer ontwikkeltijd nodig heeft. Ook is er nieuwe informatie over de OnePlus 6T, die eind deze maand wordt aangekondigd.

Android Pie-update voor OnePlus-telefoons

Het uitstel wordt bevestigd door OnePlus-ceo Pete Lau op het Chinese sociale netwerk Weibo, zo meldt GizmoChina. Lau zegt dat de OnePlus 5T, 5, 3T en 3 sowieso naar Android Pie worden bijgewerkt, maar het dus langer duurt voordat deze toestellen de update ontvangen.

Het is onduidelijk wanneer dit gebeurt, ook omdat de fabrikant hier eerder geen precieze uitspraken over heeft gedaan. De kans bestaat dat de oudere OnePlus-toestellen pas in de loop van 2019 aan de beurt zijn. De OnePlus 6 werd onlangs wel van Android 9.0 (Pie) voorzien.

android pie distributiecijfers

De OnePlus 5T en 5 werden vorig jaar uitgebracht met Android Nougat en draaien momenteel Android 8.1 (Oreo). Pie wordt daarmee de tweede grote update voor deze telefoons. Voor de OnePlus 3 en 3T is het bijzonder dat ze een Pie-update krijgen, omdat er al twee grote versie-updates (Nougat en Oreo) voor de telefoons werden uitgebracht. Het komt zelden voor dat Android-smartphones drie grote versie-updates krijgen.

Direct Pie voor OnePlus 6T

Android 9.0 introduceert onder meer een nieuwe gebarenbediening, die de tradionele navigatieknoppen vervangt. Daarnaast wordt er een nieuwe ‘niet storen’-modus toegevoegd, de Gaming Mode verbeterd en krijgen notificaties een opfrisbeurt. Daarnaast leunt Android Pie op kunstmatige intelligentie middels de Adaptive Battery- en Adaptive Brightness-feature.

→ Meer over de update lees je in de Android Pie review

Lau laat ook weten dat de OnePlus 6T – net als zijn directe voorganger – op de nieuwste Android-versie zal draaien. OnePlus stelde eerder dat de 6T een vernieuwde bediening krijgt. De smartphone wordt op 30 oktober uit de doeken gedaan en is vanaf 6 november te koop.

Het lijkt erop dat de 6T het duurste OnePlus-toestel tot nu toe wordt, maar de precieze adviesprijs is nog onduidelijk. Wel krijgt de 6T standaard 128GB aan opslagruimte, zo meldt MySmartPrice.

Weten of jouw smartphone een Android 9.0-update krijgt? Check het Android Pie update-overzicht voor alle informatie!

Het laatste nieuws over de OnePlus 6T

Bronnen: Weibo, MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu