Zo verbetert de eerste OnePlus 5T-update de camera

Thomas Haenen
24 november 2017, 10:01
2 min leestijd
Zo verbetert de eerste OnePlus 5T-update de camera

Veel vroege bestellers moeten hun OnePlus 5T nog ontvangen, maar de fabrikant heeft nu al een eerste grote update aangekondigd. Die pakt onder andere de camera aan.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T camera-update binnenkort beschikbaar

Een testversie van de update is vanaf volgende week voor een selecte groep gebruikers beschikbaar, waarna begin december iedereen aan de beurt is. Volgens Carl Pei, mede-oprichter van het bedrijf, is de OnePlus 5T-update een reactie op de eerste reviews van het toestel. Vroege gebruikers geven aan dat de camera achterop een beetje tegenvalt in het donker, en dat wil de topman aanpakken.

Vandaag rolde al een eerste kleinere update uit, die enkele algemene verbeteringen biedt. De OxygenOS 4.7.2-update verbetert onder andere de vingerafdrukscanner en de videostabilisatie bij het filmen in 4K. Gebruikers ontvangen automatisch een notificatie zodra ze de update kunnen downloaden.

Betere selfies, zonder beautyfilter

Pei belooft dat de OnePlus 5T camera-update die in december komt een drietal verbeteringen biedt. Allereerst wordt de kwaliteit van foto’s in situaties met weinig licht verbeterd. De gemaakte beelden bieden straks meer detail. Nu zouden foto’s soms nog wat vaag en onscherp zijn. Ook wordt de belichting van selfies natuurlijker gemaakt, zodat foto’s met de frontcamera minder flets ogen.

Tot slot wordt het beautyfilter in de camera-app niet meer standaard ingeschakeld. Met het beautyfilter kun je je gezicht gladder laten lijken. Deze feature is vooral populair in Aziatische landen, en staat ook op onder andere Huawei-smartphones standaard aan. In het Westen is de optie echter minder populair. Daarom besluit OnePlus om deze wat minder prominent te tonen in smartphones die in Europa verkocht worden.

Of de update nog andere verbeteringen met zich meebrengt, is onbekend. Op Android 8.0 (Oreo) moeten gebruikers in ieder geval nog iets langer wachten. Een voorlopige versie van die software voor de OnePlus 5T verschijnt pas eind december, de definitieve versie laat nog tot begin 2018 op zich wachten.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu