Waarom de OnePlus 5T geen draadloos opladen ondersteunt

Thomas Haenen
9 november 2017, 9:28
2 min leestijd
Waarom de OnePlus 5T geen draadloos opladen ondersteunt

Beelden van de voor- en achterkant van de OnePlus 5T zijn online opgedoken. Tevens heeft een topman bevestigd dat de smartphone niet overweg kan met draadloos opladen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de OnePlus 5T foto

Op donderdag 16 november wordt de OnePlus 5T pas officieel onthuld, maar gelekte beelden geven het design nu al prijs. De OnePlus 5T krijgt een voorkantvullend scherm, zo blijkt uit de foto die 24/7 Techie heeft bemachtigd. De fysieke homeknop onder het scherm ontbreekt voor het eerst. De vingerafdrukscanner is daardoor achterop het toestel te vinden. Daar zit ook een dubbele camera.

OnePlus 5T

Het precieze schermformaat is nog onbekend, al verwachten bronnen dat het om een 6 inch-scherm gaat. Dat is iets groter dan het 5,5 inch-scherm in de OnePlus 5. Aan de overige hardware is waarschijnlijk weinig veranderd. Net als zijn voorganger wordt de 5T straks geleverd met een Snapdragon 835-chip, 6GB werkgeheugen en minimaal 64GB opslagruimte.

‘Draadloos opladen is overbodig’

Pete Lau, de ceo van OnePlus, heeft in de afgelopen dagen verschillende details over het toestel gedeeld. In een nieuwe post geeft hij aan dat de OnePlus 5T geen draadloos opladen ondersteunt. Hoewel Samsung, LG, Apple en anderen allemaal vlaggenschepen met draadloos opladen afleveren, ziet de topman er voorlopig nog niet het nut van in.

Opladen met draad is namelijk stukken sneller en dus beter, zo laat Lau weten in een reactie. “Met Dash Charge heb je al na een half uur genoeg stroom om het toestel een volle dag te gebruiken,” aldus de topman. “Je hebt alleen de kabel en adapter nodig om snel op te laden. Je kunt ondertussen video’s kijken of games spelen, je toestel wordt niet warm.”

Een sterk excuus is dat niet. De meeste concurrenten ondersteunen zowel snel bedraad als draadloos opladen. Lau geeft geen verklaring over waarom de OnePlus 5T niet beide kan ondersteunen. Mogelijk wil het Chinese bedrijf de prijs van de OnePlus 5T zo laag mogelijk houden.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bronnen: 247Techie, OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu