De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze 4 zaken weten we al over de OnePlus 5T

Thomas Haenen
19 oktober 2017, 19:11
3 min leestijd
Deze 4 zaken weten we al over de OnePlus 5T

Als we de geruchten mogen geloven, kan de OnePlus 5T ieder moment aangekondigd worden. Maar wat kunnen we nou eigenlijk verwachten van die smartphone?

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T geruchten verzameld

Vriend en vijand lijkt het er inmiddels over eens te zijn dat OnePlus binnenkort met een nieuwe smartphone komt. De OnePlus 5, het huidige model dat nog niet zo heel lang geleden verscheen, is inmiddels nagenoeg wereldwijd uitverkocht. En waar rook is, is vuur: in het verleden waren OnePlus-smartphones vaak ook op mysterieuze wijze uitverkocht vlak voor de introductie van een nieuwe smartphone.

Tevens zijn er in de voorbije weken al verschillende details en afbeeldingen van een nieuw OnePlus-toestel uitgelekt. Die schetsen al met al een heel aardig beeld van wat we precies kunnen verwachten. We hebben de meest opvallende en betrouwbare OnePlus 5T geruchten voor je verzameld.

1. Voorkantvullend scherm – met eindelijk QHD

OnePlus treedt met de 5T mogelijk in de voetsporen van Samsung, Apple, LG en anderen. Het toestel zou een voorkantvullend scherm hebben met minimale randen. Slechts aan de boven- en onderkant prijkt dan een kleine balk. Het wordt tevens een groter scherm dan we van OnePlus gewend zijn: 6 inch in plaats van 5,5. Door de beperkte randen is het toestel echter ongeveer even groot als zijn voorgangers.

Bij dat grotere scherm hoort mogelijk ook een hogere resolutie. Bronnen spreken over een resolutie van 2880 bij 1440 pixels, wat de 5T de eerste OnePlus-smartphone maakt met QHD-beeld. Terwijl veel andere fabrikanten al jaren overgestapt zijn naar de hogere resolutie, hield OnePlus lang vast aan full-hd. Als de fabrikant dit jaar overstag gaat, heeft de OnePlus 5T vele malen scherper beeld dan zijn voorgangers.

2. Weg met de homeknop

Hoewel de naam (‘5T’) suggereert dat we slechts een kleine upgrade krijgen, blijkt uit gelekte afbeeldingen dat het design flinke wijzigingen ondergaat. Foto’s tonen rondere hoeken en een gebogen scherm dat doorloopt in de zijkant. Ook lijkt de homeknop op de voorkant geschrapt; de vingerafdrukscanner is nu waarschijnlijk achterop te vinden.

Volgens bronnen heeft het toestel hetzelfde design als de Oppo F5. Dat zou geen hele grote verrassing zijn, want achter Oppo zit hetzelfde moederbedrijf als OnePlus. Toch is het een opvallende stap: het is voor het eerst dat de twee dochterbedrijven leentjebuur spelen qua design. Al moet gezegd worden dat de OnePlus 5T er op de afbeelding ook wel érg veel uitziet als een Galaxy S8.

3. Aan de hardware is weinig veranderd

Het lijkt er echter op dat de vernieuwingsdrift van OnePlus zich vooral tot de buitenkant beperkt. De hardware van de 5T zou vrijwel identiek zijn aan die van de OnePlus 5. Verrassend is dat niet, want dat toestel is nauwelijks vier maanden oud en beschikt al over de krachtigste hardware van dit moment. Zelfs al zou OnePlus willen upgraden, dan is er eigenlijk geen ruimte voor verbetering.

En dus moet ook de OnePlus 5T het waarschijnlijk doen met een Snapdragon 835-chipset, 6 of 8GB werkgeheugen en 64 of 128GB opslagruimte. Ook de dubbele 16 megapixel-camera achterop blijft behouden. Wel is er mogelijk een verbetering gepland voor de camera: de enkele 16 megapixel-camera voorop zou worden vervangen door een dubbele lens.

oneplus privacy

4. Releasedatum en adviesprijs

Nu de OnePlus 5 uitverkocht is, duurt het vermoedelijk niet lang meer tot de 5T verschijnt. We verwachten dat de telefoon nog voor het einde van het jaar verkrijgbaar is. Ook met de adviesprijs tasten we nog even in het duister. OnePlus stond in het verleden bekend als een ‘vlaggenschependoder’, omdat het bedrijf krachtige smartphones honderden euro’s goedkoper dan de concurrentie wist aan te bieden. Met een adviesprijs van 499 euro was de OnePlus 5 echter haast even duur als die concurrenten. Een hogere prijs voor de 5T zou ons niet verbazen, maar of de Chinezen die weten te rechtvaardigen is nog maar de vraag.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron afbeelding: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu