Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus 5T ondersteunt ook met Android 8.0-update geen hd-streams

Thomas Haenen
13 februari 2018, 10:40
2 min leestijd
OnePlus 5T ondersteunt ook met Android 8.0-update geen hd-streams

Bezitters van de OnePlus 5T kunnen altijd nog niet hd-video van Netflix, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten bekijken. Ook de onlangs verschenen Android 8.0-update mist de correcte codecs.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T hd-streamen updat nog niet beschikbaar

OnePlus 5T hd-streamen update

Het gebrek aan ondersteuning voor hd-streams werd eind vorig jaar ontdekt door oplettende OnePlus-gebruikers. In een reactie liet het bedrijf toen weten dat het aan een oplossing werkt. Ruim twee maanden later is deze oplossing echter nog steeds niet beschikbaar. Wel is sindsdien voor beide smartphones een update naar Android 8.0 (Oreo) verschenen, die verschillende andere nieuwe functies toevoegt. OnePlus was niet bereikbaar voor een reactie of een toelichting over waarom de update zo lang op zich laat wachten.

Gebruik je Netflix, Google Play, Amazon Prime Video of een andere streamingdienst om films of series te kijken, dan kan dat op de smartphones van OnePlus niet in hd. Video’s worden op een maximale resolutie van 480p gestreamd, terwijl de OnePlus-toestellen zelf grote schermen hebben met full-hd-resoluties. Dat zorgt voor onscherp beeld.

Oorzaak: OnePlus

De oorzaak ligt nog altijd bij OnePlus zelf. Het bedrijf heeft zijn smartphones voorzien van een Android-variant die slechts Widevine Level 3 ondersteunt, terwijl voor streams op hogere resoluties Level 1 vereist is.

Widevine is DRM-software van Google die doorgaans standaard wordt meegeleverd met elk Android-toestel. De software regelt het digitale rechtenbeheer voor verschillende apps. Ook zorgt het ervoor dat video’s die je streamt niet zomaar gekopieerd of gedeeld kunnen worden. Zonder ondersteuning zijn videodiensten niet verzekerd van adequate bescherming.

Op het OnePlus-forum uiten gebruikers hun ongenoegen over het feit dat de update zo lang op zich laat wachten. Ze zeggen teleurgesteld te zijn dat het bedrijf nog altijd geen indicatie heeft gegeven over wanneer de update beschikbaar is. Ook daar heeft OnePlus nog niet gereageerd.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu