De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Oeps: OnePlus 5T biedt geen ondersteuning voor hd-streamen

Thomas Haenen
11 december 2017, 9:33
1 min leestijd
Oeps: OnePlus 5T biedt geen ondersteuning voor hd-streamen

De OnePlus 5T kan Netflix, Amazon Prime Video en andere videodiensten niet in hd streamen. De fabrikant zegt aan een oplossing te werken.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T hd-streamen onmogelijk

Hoewel de OnePlus 5T over een groot scherm met hoge resolutie beschikt, zijn er maar weinig video-apps die daar gebruik van maken. Gebruikers van het toestel hebben ontdekt dat veel videodiensten op het apparaat niet in hd- of full hd-resolutie kunnen streamen. De OnePlus 5, die eerder dit jaar verscheen, heeft hetzelfde probleem.

Bij het streamen via Netflix, Google Play Movies, Amazon Prime Video en andere betaalde videodiensten kun je video’s maximaal met een resolutie van 480p kijken. Dat is op het eerste gezicht opmerkelijk, omdat de twee OnePlus-smartphones meer dan krachtig genoeg zijn voor streamen op een hogere resolutie. Vrijwel alle concurrenten, zoals de Galaxy S8 en de LG V30, ondersteunen wel gewoon full hd.

netflix-bèta

Schuld van OnePlus

De oorzaak ligt bij OnePlus. De Android-versie van de fabrikant ondersteunt namelijk slechts Widevine Level 3, terwijl Level 1 vereist is voor streamen op hoge resoluties. Widevine is DRM-software van Google die doorgaans standaard wordt meegeleverd met elk Android-toestel. Widevine regelt het digitale rechtenbeheer voor verschillende apps, en zorgt ervoor dat video’s die je streamt niet zomaar gekopieerd of gedeeld kunnen worden. Zonder ondersteuning zijn videodiensten niet verzekerd van adequate bescherming.

In een reactie laat een woordvoerder van OnePlus weten dat aan een oplossing gewerkt wordt. Een toekomstige patch zal het toestel van Widevine Level 1-ondersteuning voorzien. Het is onduidelijk wanneer die update precies verschijnt en of deze ook voor de OnePlus 5 wordt uitgebracht. Het bedrijf geeft tevens geen verklaring voor het ontbreken van de ondersteuning tot nu toe.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu