OnePlus 5T officieel: alles wat je moet weten

Thomas Haenen
16 november 2017, 17:45
2 min leestijd
OnePlus 5T officieel: alles wat je moet weten

OnePlus heeft zojuist zijn nieuwste vlaggenschip gepresenteerd. De nieuwe OnePlus 5T heeft een randloos scherm en is vanaf 21 november verkrijgbaar voor 499 euro.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T officieel

Met de OnePlus 5T zet de Chinese fabrikant voor het eerst een smartphone met voorkantvullend scherm neer. Waar voorgaande OnePlus-toestellen wat grotere randen hadden, zit bij de 5T enkel boven en onder het scherm een kleine zwarte balk. Daardoor heeft het toestel een groter 6 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels), terwijl de behuizing nauwelijks gegroeid is ten opzichte van de 5,5 inch OnePlus 5.

oneplus 5t

De telefoon is vanaf 21 november te koop via de eigen webwinkel van het bedrijf. OnePlus verkoopt zijn smartphones officieel alleen via die webwinkel. Wel duiken er doorgaans snel andere webshops op die het toestel via de grijze import aanbieden. Mocht je liever voor een OnePlus 5T met abonnement gaan, dan moet je dus nog even wachten. Een losse OnePlus 5T kost 499 euro en is verkrijgbaar in het zwart of grijs.

Hardware: onveranderd krachtig

Hoewel het design een grondige make-over heeft gekregen, is aan de hardware weinig veranderd. Geheel verrassend is dat niet: de Snapdragon 835-chip die in de OnePlus 5 zat, is ook nu nog de krachtigste chipset. In de 5T vind je hem dus wederom. Daarnaast brengt OnePlus opnieuw één variant uit met 64GB opslagruimte en 6GB werkgeheugen, en een versie met 128GB opslagruimte en 8GB werkgeheugen.

Wel heeft het grotere scherm gevolgen voor de vingerafdrukscanner. Onder het beeld is geen ruimte meer voor knoppen, waardoor de homeknop geschrapt is. In plaats daarvan vind je de vingerafdrukscanner nu achterop, onder de camera. Met de Face Unlock-optie gebruik je de selfiecamera om met je gezicht te ontgrendelen. De dubbele camera (16 en 20 megapixel) is grotendeels gelijk gebleven, al vangt het toestel meer licht op in het donker. De frontcamera schiet selfies in 16 megapixel.

OnePlus lanceert de smartphone met Android Nougat. Een voorlopige versie van de Android Oreo-update is eind 2017 beschikbaar, de uitrol van de definitieve update volgt pas begin 2018. Het bedrijf zegt de update grondig te willen testen, en daarom niet te haasten.

De onthulling van de OnePlus 5T volgt slechts enkele maanden na de introductie van de OnePlus 5. Die smartphone verscheen in juni, maar is al sinds september niet meer verkrijgbaar. De eerste geruchten over de 5T doken niet veel later op. Volgens OnePlus-woordvoerders wil het bedrijf zijn klanten altijd de nieuwste technologie bieden, en is daarom voor een snelle upgrade gekozen.

A New View - OnePlus 5T Launch Event Live

Heb je de aankondiging gemist? Kijk dan het archief van de livestream nog even terug!

Lees meer over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu