OnePlus 5 en OnePlus 5T krijgen zeker weten update naar Android 10.0 (Q)

Michel van 't Klaphek
24 mei 2019, 20:16
2 min leestijd
OnePlus 5 en OnePlus 5T krijgen zeker weten update naar Android 10.0 (Q)

Goed nieuws voor mensen met een OnePlus 5 of OnePlus 5T. De toestellen, die bijna twee jaar oud zijn, krijgen in de toekomst namelijk een gegarandeerde update naar Android 10.

Lees verder na de advertentie.

Android Q komt naar OnePlus 5 en OnePlus 5T

Dat bevestigt het Chinese bedrijf op haar forum. Jammer genoeg maakt men geen specifieke datum bekend. “Wees gerust: Android Q komt ook naar de OnePlus 5 en 5T”, zo luidt het bericht.

Momenteel kunnen mensen met een OnePlus 7 Pro en OnePlus 6/6T al meedoen met het bètaprogramma van Android Q. Deze versie is niet stabiel, maar bedoeld om de laatste puntjes op de i te zetten. De definitieve versie van de nieuwste Android-versie verschijnt ergens deze zomer.

twee camera's

Al met al is het goed nieuws voor mensen met een OnePlus 5 en OnePlus 5T. Beide toestellen zijn namelijk net geen twee jaar oud – de 5 kwam uit in juni 2017 en de 5T verscheen in november van dat jaar – en hebben al twee versie-updates gehad.

Wel lijkt het doek te vallen voor de OnePlus 3 en 3T. Deze toestellen kwamen in 2016 op de markt en blijven hoogstwaarschijnlijk steken op Android Pie.

Check ook: Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 10.0 (Q)-update

Dit kun je verwachten van Android Q

OnePlus-telefoons draaien op OxygenOS, een aangepaste versie van Android. Hierdoor kun je straks aan de slag met enkele functies, waaronder Fnatic Mode. Hierdoor presteert je telefoon maximaal tijdens het spelen van online games.

Ook zorgt Zen Mode ervoor dat je twintig minuten afscheid moet nemen van je OnePlus en daardoor een betere technologiebalans in het leven krijgt. Verder kun je straks ook in landschapsmodus snel op berichten antwoorden.

OxygenOS is gebaseerd op Android en dat betekent dat je straks ook met alle functies van Android Q aan de slag kunt. De software-update voegt onder meer een donkere modus toe en let meer op privacy. Check ons overzicht van Android Q-features voor meer toffe functies. Kan jouw toestel de testversie al draaien? Zo installeer je de Android Q-bèta.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu