De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Download: OnePlus 5(T)-update verbetert camera en accuduur

Wouter Nijsen
30 juli 2018, 12:33
2 min leestijd
Download: OnePlus 5(T)-update verbetert camera en accuduur

OnePlus rolt een grote update uit naar de OnePlus 5 en OnePlus 5T, die een aantal belangrijke verbeteringen doorvoert. Zo wordt de camera verbeterd en gaat de accu voortaan langer mee. Ook de oudere OnePlus 3 en 3T zijn bijgewerkt. Lees in dit artikel wat er allemaal nieuw is.

Lees verder na de advertentie.

OxygenOS 5.1.4 nu te downloaden

Het gaat om versie 5.1.4 van OxygenOS, de lichte Android-skin van OnePlus. De nieuwste versie introduceert verbeteringen voor de camera, waardoor voornamelijk het contrast en de scherpte van foto’s wordt verbeterd. Omdat het gaat om softwarematige verbeteringen, zijn de verschillen niet enorm, maar wel mooi meegenomen. Zoals je in onze review van de OnePlus 5 en 5T kon lezen, zijn de dubbele camera’s niet de sterkste punten van de toestellen.

Verder introduceert OnePlus een optie om de accuduur van de 5 en 5T te verbeteren. Met de nieuwe ‘Slaap standby-optimalisatie’-feature gaan de smartphones slimmer met het energieverbruik op basis van je slaappatroon. De software leert wanneer je slaapt en je het toestel dus niet gebruikt, en schakelt tijdens die uren de netwerkverbinding uit. Hierdoor wordt er minder stroom verbruikt.

Kort voordat je weer wakker wordt, zet de OnePlus 5(T) de verbinding weer aan, zodat al je notificaties voor je klaarstaan. De functie dien je handmatig in te schakelen en zit nogal verstopt in de instellingen-app. Je vindt ‘m via ‘Instellingen > Accu > Accuoptimalisatie > Drie puntjes rechtsboven > Geavanceerde optimalisatie > Slaap standby-optimalisatie’.

Downloaden

OxygenOS 5.1.4 brengt ook de meest recente Android-beveiligingspatch (juli 2018), waardoor de OnePlus-telefoons beschermd zijn tegen kwetsbaarheden in het besturingssysteem. OnePlus rolt de update geleidelijk uit, maar door een vpn te installeren hoef je niet zo lang te wachten. Ook kun je de Oxygen Updater-app gebruiken, waarmee je het updatebestand handmatig binnenhaalt en installeert.

Download Oxygen Updater in Google Play (gratis)

OnePlus 3 en 3T

Ook de oudere OnePlus 3 en 3T uit 2016 worden niet vergeten. Voor deze telefoons staat OxygenOS 5.0.4 klaar. Dit is een minder grote update, maar wel eentje die de nieuwste beveiligingspatch installeert en verbeteringen doorvoert aan de frontcamera. Ook worden diverse bugs en andere fouten opgelost.

De OnePlus 3 en 3T draaien op Android 8.0 (Oreo) en worden later dit jaar bijgewerkt naar versie 8.1. Daarna brengt OnePlus geen nieuwe Android-versies voor de telefoons uit, al blijven gebruikers tot eind 2019 wel kleinere (beveiligings)updates ontvangen.

Dit is hoe lang OnePlus Android-updates blijft uitbrengen

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu