OnePlus 5T-voorraad begint al op te raken: OnePlus 6 op komst

Erwin Vogelaar
24 maart 2018, 9:52
2 min leestijd
OnePlus 5T-voorraad begint al op te raken: OnePlus 6 op komst

De OnePlus 5T-voorraad begint op te raken. Het toestel is in Noord-Amerika namelijk al niet meer te bestellen. Betekent dat een snelle komst van de OnePlus 6?

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T-voorraad begint op te raken

Enkele maanden na de introductie van de OnePlus 5, kwam de OnePlus 5T al uit. Grotendeels met dezelfde hardware, maar een groter scherm zonder randen maakte het toestel een stuk mooier. De smartphone is sinds eind november te koop, maar nu begint de voorraad al op te raken.

De OnePlus 5T is vanaf nu niet meer verkrijgbaar in de Verenigde Staten, omdat er na vier maanden gewoonweg geen toestellen meer zijn en die komen er ook niet meer. Tegenover Engadget stelt Kyle Kiang van OnePlus dat de vraag groter was dan het bedrijf had verwacht. Daarom moeten Amerikanen wachten op de nog onaangekondigde opvolger OnePlus 6.

oneplus 5t-voorraad

En Europa dan?

In Europa zijn nog wel toestellen verkrijgbaar. OnePlus kan die niet zomaar in de Verenigde Staten verkopen, omdat daar andere laders nodig zijn. Dat de toestellen in de VS al zijn uitverkocht komt doordat het bedrijf daar enorm is gegroeid. Vorig jaar verdubbelde OnePlus zijn wereldwijde omzet, met specifiek een groei van 139 procent in Noord-Amerika. Inmiddels wordt een kwart van alle toestellen in dat continent verkocht.

Dat de OnePlus 5T nu niet meer in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, zegt mogelijk wel iets over naderende tekorten in de rest van de wereld. In de OnePlus-shop is de goedkopere versie van de OnePlus 5T met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte niet op voorraad. De duurdere versie met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte wel. Hoelang nog? Dat is niet bekend. Wil je dit toestel nieuw kopen, dan raden we aan om niet te lang te wachten.

OnePlus 6

Volgens de nieuwste OnePlus 6-geruchten krijgt het nieuwe toestel een 6,2 inch-scherm met een notch, een Snapdragon 845-chip, 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. De OnePlus 6 lijkt een hogere adviesprijs dan de OnePlus 5T te krijgen, maar het kan nog wel tot juni duren tot het toestel uitkomt.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu