Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘OnePlus 6 al vanaf maart te koop, eerste details gelekt’

Thomas Haenen
22 december 2017, 14:03
2 min leestijd
‘OnePlus 6 al vanaf maart te koop, eerste details gelekt’

De aankondiging van de OnePlus 6 is mogelijk al vroeg in het nieuwe jaar. Bronnen spreken over een release in maart en bieden tevens de eerste details over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 6 aankondiging al in maart’

OnePlus brengt zijn volgende smartphone al in maart 2018 uit, zo claimt het doorgaans betrouwbare GizmoChina te hebben vernomen. De OnePlus 6 wordt halverwege die maand aangekondigd, en is vervolgens vanaf eind maart verkrijgbaar.

Het zou opmerkelijk snel zijn. De OnePlus 5T, het huidige topmodel van het bedrijf, is pas sinds kort te koop. Dat toestel volgde bovendien al zeer vlot na de introductie van de OnePlus 5 in juli. Als de 6 daadwerkelijk in maart arriveert, heeft OnePlus in feite drie vlaggenschepen in een periode van minder dan negen maanden uitgebracht.

OnePlus 5 Callection

Wel kan OnePlus met een vroege release beter concurreren met bedrijven als Samsung en LG. De verwachting is namelijk dat zij hun nieuwe vlaggenschepen eind februari aankondigen op het Mobile World Congress, een jaarlijkse technologiebeurs. De Samsung Galaxy S9, LG G7 en andere toptoestellen liggen vervolgens ook vanaf maart in de winkels. In het verleden arriveerden de nieuwe OnePlus-smartphones pas maanden na die concurrentie.

Vingerafdrukscanner in het scherm

De bron claimt tevens dat OnePlus de vingerafdrukscanner van de 6 in het scherm verwerkt. Daarmee zou het één van de eerste fabrikanten zijn die hierin slaagt. Veel smartphones met voorkantvullende schermen stoppen de scanner achterop, omdat het nu technisch nog niet mogelijk is om deze in het scherm te verwerken. Samsung, Sony en nu dus ook OnePlus zouden echter wel aan die technologie werken.

Overige specificaties zijn nog onbekend, al is de verwachting dat het toestel de nieuwe Snapdragon 845-chip van Qualcomm heeft. Heel onlogisch is dat niet: die chip zit naar alle waarschijnlijkheid in alle vlaggenschepen van volgend jaar.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu