OnePlus 6(T) krijgt eind deze maand Android 10-update, 5(T) moet wachten tot volgend jaar

Wouter Nijsen
10 oktober 2019, 20:33
2 min leestijd
OnePlus 6(T) krijgt eind deze maand Android 10-update, 5(T) moet wachten tot volgend jaar

Mensen met een OnePlus 6 en 6T hoeven niet lang te wachten om aan de slag te kunnen met Android 10. Tijdens de onthulling van de nieuwe 7T Pro heeft OnePlus namelijk de releasedatum bekendgemaakt. Ook weten we nu wanneer de OnePlus 5 (T) bijgewerkt wordt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6(T) krijgt Android 10 eind oktober

Na maanden van geruchten is de kogel door de kerk. OnePlus heeft de 7T Pro onthuld, het nieuwe vlaggenschip. Zowel de OnePlus 7T als 7T Pro zijn vanaf 17 oktober verkrijgbaar in Nederland. Beide toestellen draaien bij uitkomst op Android 10, dat begin september uitkwam. Tijdens de onthulling van het nieuwe vlaggenschip heeft OnePlus ook haar updateplannen voor eerdere toestellen uit de doeken gedaan.

De OnePlus 6 en OnePlus 6T worden eind oktober bijgewerkt met Android 10. Mensen met een OnePlus 5 of OnePlus 5T moeten nog wat langer geduld hebben. Deze toestellen worden namelijk ergens in het tweede kwartaal van 2020 bijgewerkt. OnePlus heeft geen specifieke releasedata genoemd.

oneplus 6 preview

Dit betekent dat de update ergens tussen april en juni wordt uitgebracht. Eigenaren van een OnePlus 6(T) hoeven nog maar maximaal een paar weken te wachten. Wil je op de hoogte blijven van de releaseplannen? Schrijf je dan in voor de Android Planet-nieuwsbrief, volg ons op Twitter of download de gratis app. Op die manier mis je niks!

Ook interessant: OnePlus 7T en 7T Pro review: fijne upgrades voor geweldige smartphones

Updatebeleid van OnePlus

Het is overigens best bijzonder dat de OnePlus 5 en 5T straks op Android 10 draaien, aangezien dit de derde grote Android-upgrade wordt voor de telefoons. Ze verschenen met Android Nougat en kregen al eerder Oreo en Pie. Android-telefoons ontvangen doorgaans twee nieuwe Android-versies, al worden de Google Pixel-telefoons langer ondersteund.

De OnePlus 7 en 7 Pro van eerder dit jaar hebben Android 10 al ontvangen. Daarmee troeft OnePlus zelfs Nokia af, dat bekendstaat om zijn uitstekende updatebeleid. De eerste smartphones van fabrikant HMD Global – de Nokia 9 PureView, 8.1 en 7.1 – worden later dit jaar bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie. Veel andere fabrikanten moeten hun updateplannen nog onthullen.

Lees meer over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu