De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Oppo’s volgende smartphone verklapt mogelijk OnePlus 6-design

Thomas Haenen
19 maart 2018, 12:40
2 min leestijd
Oppo’s volgende smartphone verklapt mogelijk OnePlus 6-design

Oppo heeft een nieuw vlaggenschip met voorkantvullend scherm onthuld, de R15. Hoewel de Chinese fabrikant zijn smartphones doorgaans niet naar Nederland brengt, bieden ze wel een blik op de plannen van dochterbedrijf OnePlus.

Lees verder na de advertentie.

Oppo R15 suggereert mogelijk OnePlus 6 design

Hoewel de kans groot is dat je nog nooit van Oppo gehoord hebt, is het Chinese merk onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus. Die naam ken je waarschijnlijk wel. Omdat toestellen van de twee bedrijven uit dezelfde fabrieken rollen, hebben ze vaak grote gelijkenissen. Enkele maanden voor een nieuwe OnePlus-smartphone verschijnt, worden er al Oppo-toestellen uitgebracht met hetzelfde design.

Dat is waarschijnlijk ook weer het geval met de Oppo R15, een toestel dat is geïntroduceerd in China. Hoewel Oppo de smartphone niet in Nederland gaat verkopen, is het zeer waarschijnlijk dat het design straks wordt overgenomen voor de OnePlus 6. Dat betekent dat de volgende OnePlus-smartphone een notch krijgt, net als toestellen van Essential, Apple, Asus en Huawei.

OnePlus 6 design

Het 6,3 inch oled-scherm is een haartje groter dan de 6 inch OnePlus 5T. Bovenaan het beeld zit een kleine inkeping voor de camera en enkele sensoren. Het beeld van de R15 heeft een full-hd-resolutie, net als eerdere OnePlus-smartphones. Wel bestaat de kans dat OnePlus – net als veel concurrenten – dit jaar voor een scherpere QHD-resolutie kiest.

OnePlus 6 specificaties nog onbekend

Aan de binnenkant is de Oppo R15 Pro echter een echte middenklasser, voorzien van een Snapdragon 660-chip. De OnePlus 6 krijgt waarschijnlijk de krachtigere Snapdragon 845-chip mee, die ook in de Sony Xperia XZ2 Compact zit. De R15 heeft wel een dubbele camera achterop van 16 en 20 megapixel, met een ruime accu van 3400 mAh. Ook loopt het toestel al direct op Android 8.1 (Oreo).

De OnePlus 6 wordt naar verwachting in mei of juni officieel onthuld. Hoewel het bedrijf officieel nog weinig los laat over zijn volgende smartphone, zijn enkele details in de afgelopen weken al uitgelekt. Zo is het aannemelijk dat het toestel duurder wordt dan zijn voorganger, de OnePlus 5T. Ook spreken bronnen over ondersteuning voor draadloos opladen.

Lees ook: deze 5 zaken weten we al over de OnePlus 6

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu