Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

5 zaken die we al weten over de OnePlus 6

Michel van 't Klaphek
26 maart 2018, 10:58
3 min leestijd
5 zaken die we al weten over de OnePlus 6

Nu de OnePlus 5T in enkele landen al niet meer te koop is, komt de introductie van de OnePlus 6 steeds dichterbij. In dit artikel lees je onze vijf verwachtingen voor het nieuwe vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 geruchten

OnePlus is een behoorlijk productieve fabrikant en brengt doorgaans twee vlaggenschepen per jaar uit. Het laatste toestel, de OnePlus 5T, verscheen afgelopen november. Hoog tijd om dus een eerste blik op de OnePlus 6 te werpen. Wat mogen we van dit toestel verwachten?

1. ‘Ook OnePlus 6 krijgt een notch’

Volgens de wandelgangen moet ook de OnePlus 6 eraan geloven: het nieuwe vlaggenschip krijgt een groot scherm met een ‘notch’. De notch is een inkeping aan de bovenkant van het scherm, waarin onder meer de camera verwerkt is. De iPhone X is één van de eerste toestellen met een dergelijke uitsparing, die niet bij iedereen geliefd is.

Afgelopen tijd zagen we veel andere Android-toestellen zich ook aan de notch wagen, waaronder de Asus Zenfone 5-serie. Er is echter goede hoop voor haters van de notch. Carl Pei, directeur van OnePlus, tweette afgelopen februari namelijk dat de OnePlus 6T qua uiterlijk niet op de iPhone X zou lijken. Wellicht doelt hij hiermee ook op de inkeping.

Wederom wordt de beeldverhouding 18 bij 9, waardoor je meer ruimte voor apps, films en games hebt ten opzichte van een ‘traditioneel’ 16 bij 9-scherm. Qua formaat gaat het gerucht dat de OnePlus 6 ongeveer net zo groot is als zijn voorganger, waardoor het scherm zo’n 6-inch qua diagonaal is.

2. ‘Draadloos opladen dankzij glazen behuizing’

Volgens een recente foto ziet de OnePlus 6 er ongeveer hetzelfde uit als de 5T, met één belangrijk verschil. De achterkant is namelijk van glas, waardoor draadloos opladen tot de mogelijkheden behoort.

OnePlus 6 geruchten glazen achterkant

Vermoedelijk zit de vingerafdrukscanner op de achterkant, onder de dubbele camera. Een eerder bericht suggereerde dat deze scanner in het scherm verwerkt wordt. Dit lijkt niet aannemelijk, aangezien geen enkele fabrikant dit (tot nog toe) voor elkaar heeft gekregen. Uiteraard is het ook mogelijk om het toestel met je gezicht te ontgrendelen, dankzij Face Unlock.

Lees ook: Van Face Unlock tot irisscanners: welke schermvergrendeling is het beste?

3. Specificaties: Snapdragon 845 onder de motorkap

OnePlus-toestellen worden in de regel voorzien van de beste specificaties, en de OnePlus 6 vormt daarop geen uitzondering. Dit houdt in dat hij onder de motorkap wordt aangedreven door een Snapdragon 845-chipset, de krachtigste processor in het assortiment van Qualcomm.

Dit bevestigde dezelfde Pei in een interview met de website CNET. Qua overige specificaties tasten we momenteel nog in het duister. Wel is het aannemelijk dat er verschillende versies van de OnePlus 6 uitkomen, waarbij je tussen opslag- en werkgeheugencapaciteit kunt kiezen.

4. ‘Onthulling rond juni’

De afgelopen jaren bracht OnePlus twee smartphones per jaar uit. De OnePlus 5 verscheen in juni 2017, waardoor het logisch lijkt dat diens opvolger deze juni verschijnt. Dat liet OnePlus min of doorschemeren, door te zeggen dat het toestel ‘voor het einde van het tweede kwartaal van 2018‘ verschijnt.

De kans bestaat dat de smartphone zelfs nog ietsje eerder verschijnt. Dit weekend werd bekend dat de OnePlus 5T niet meer wordt verkocht in Noord-Amerika. In Nederland is het toestel nog wel verkrijgbaar, maar het lijkt een kwestie van tijd voor er een nieuw model aankomt.

Het lijkt veilig aan te nemen dat er ook een OnePlus 6T uitkomt. Volgens de gebruikelijke planning zou dit toestel tegen het einde van het jaar, rond november, uit moeten komen. Minder waarschijnlijk is dat we een opvolger van de OnePlus X gaan zien.

Ook interessant: Topman: ‘OnePlus 6 vanaf juni verkrijgbaar’

5. Prijs: weer iets duurder?

Smartphones worden steeds duurder. Dit gaat de laatste jaren ook op voor OnePlus. Daar waar de One uit 2014 uit bij uitkomst vanaf 269 euro verkrijgbaar was, kostte de 3T alweer 439 euro. De OnePlus 5T deed daar weer een schepje bovenop, en was vanaf 499 euro op de kop te tikken.

De verwachting is dat de OnePlus 6 daarom wederom iets duurder wordt. Een mogelijke adviesprijs is 559 euro: het bedrag waarvoor je de uitgebreide OnePlus 5T-variant met 8GB-werkgeheugen en 128 GB opslag in huis haalde.

Op de hoogte blijven van de laatste OnePlus 6 nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu