De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 6-update voegt Google Lens-ondersteuning toe, verbetert camera

Thomas Haenen
17 juli 2018, 15:35
1 min leestijd
OnePlus 6-update voegt Google Lens-ondersteuning toe, verbetert camera

De OnePlus 6 ontvangt binnenkort een update naar OxygenOS 5.1.9. Tevens wordt de OnePlus 6 Google Lens-update die ondersteuning toevoegt uitgerold.

Volgende OnePlus 6-update verbetert camera

OxygenOS 5.1.9 is binnen enkele dagen beschikbaar voor gebruikers van de OnePlus 6. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor jou beschikbaar is. Het bedrijf belooft verbeteringen op het gebied van beeldverwerking. Aanpassingen aan algoritmes moeten ervoor zorgen dat foto’s gemaakt met het toestel er beter uit zien. OnePlus belooft specifieke verbeteringen op het gebied van helderheid, het dynamisch kleurenbereik en de randherkenning bij de portretmodus. Ook wordt de camera sneller in schieten en scherpstellen.

De verbeteringen zijn zeker welkom, want in onze OnePlus 6 review waren we slechts gematigd positief over de camera. “Foto’s zijn vaak helder genoeg en door de optische beeldstabilisatie ogen ze vooral wat scherper dan bij de 5T. Wel treedt vrij snel ruis op en dat is iets wat concurrenten als de Samsung Galaxy S9 en Huawei P20 Pro beter doen,” aldus Wouter.

Google Camera Google Lens-update

Google Lens op de OnePlus 6

Tevens wordt de OnePlus 6 met deze update van Google Lens-ondersteuning voorzien. Die is overigens al sinds mei beschikbaar voor de oudere OnePlus 33T en OnePlus 5 en 5T. Is Google Lens naar je uitgerold, dan vind je in het Google Assistant-schermpje dat omhoog komt een icoontje in de hoek. Dit icoontje lijkt op een minimalistische camera. Tik daarop om de beeldgestuurde assistent te openen.

Google Lens is een virtuele assistent die foto’s en andere beelden voor je analyseert. Zo kan de assistent tekst voor je scannen, diersoorten herkennen, of je vertellen wat voor leuke eettentjes er allemaal in de buurt van een gefotografeerd monument te vinden zijn.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu