OnePlus 6-kwetsbaarheid laat iedereen met fysieke toegang binnen

Erwin Vogelaar
10 juni 2018, 10:10
2 min leestijd
OnePlus 6-kwetsbaarheid laat iedereen met fysieke toegang binnen

De OnePlus 6 blijkt bijzonder kwetsbaar. Kwaadwillenden hebben enkel fysieke toegang nodig om in te breken op je toestel. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 kwetsbaar: enkel fysieke toegang nodig

Elk Android-toestel is beveiligd zodat er niet zomaar code op geflashed of geboot kan worden. Het blijkt nu dat de nieuwe OnePlus 6 deze beveiliging mist. Hier kwam beveiligingsonderzoeker Jason Donenfeld van Edge Security LLC achter.

In de praktijk betekent dit dat iemand een OnePlus 6 enkel aan een computer hoeft te hangen, het toestel in Fastboot-modus herstart en een nieuwe boot image overzet om toegang te krijgen. Normaal moet een vergrendelde bootloader hier een stokje voor steken.

Reactie van OnePlus

OnePlus heeft gereageerd op dit nieuws: “We nemen veiligheid serieus bij OnePlus. We hebben contact met de beveiligingsonderzoeker en een software-update rolt binnenkort uit.” Zorg dus dat je de nieuwste updates downloadt en installeert om je toestel veilig te houden.

oneplus 6 kwetsbaar

Voordat het zover is, raden we aan om je smartphone niet uit te lenen. Ook niet voor enkele minuten als je niet kunt zien wat er met het toestel gebeurt. Dan kan er geen misbruik worden gemaakt van deze kwetsbaarheid.

Nieuwste OnePlus 6-update

Voordat het zover is, rolt er eerst nog een andere update uit naar OnePlus 6-toestellen. Met deze update krijgt de smartphone onder andere de mogelijkheid om de portretmodus te gebruiken met de camera aan de voorkant. Tevens mag je nu het percentage van de accu laten zien in de statusbalk en kun je een Do Not Disturb-modus inschakelen. Ook klinken telefoongesprekken beter. Hoewel de uitrol van de update is gestart, kan het even duren tot je deze zelf ontvangt.

OnePlus 6 review

Heb je onze OnePlus 6 review al gelezen? Het is geen spannende upgrade, maar toch: “voor 519 euro vind je weinig betere Android-toestellen.”

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu