Forse OnePlus 6-update beschikbaar: dit is er allemaal nieuw

Wouter Nijsen
2 januari 2019, 15:02
2 min leestijd
Forse OnePlus 6-update beschikbaar: dit is er allemaal nieuw

De OnePlus 6 is bijgewerkt naar OxygenOS 9.0.3, een relatief grote update die flink wat verbeteringen doorvoert. Daarnaast beschikt de smartphone nu over de meest recente beveiligingsupdate, zodat ‘ie beschermd is tegen kwetsbaarheden in Android.

Lees verder na de advertentie.

OxygenOS 9.0.3 nu beschikbaar voor OnePlus 6

OnePlus heeft OxygenOS 9.0.3 uitgebracht voor de OnePlus 6, het toestel dat in mei 2018 verscheen. De update brengt de nodige verbeteringen met zich mee. Zo wordt de stabiliteit van de wifi- en bluetooth verbeterd en zijn er aanpassingen doorgevoerd in de Nightscape- en slowmotion-modus van de camera. Hierdoor moeten betere foto’s in het donker en slowmotionvideo’s gemaakt worden.

oxygenos 9.0.3

Belangrijker is dat er nu een audio tuner voor gekoppelde bluetooth headsets is. Hiermee kunnen gebruikers een geluidsprofiel samenstellen dat het beste bij hen past. Tot slot bevat OxygenOS 9.0.3 de beveiligingsupdate van december 2018. OnePlus belooft al zijn smartphones minstens één keer per twee maanden van een beveiligingspatch te voorzien.

Ook voor de iets oudere OnePlus 5 en 5T staat een update klaar. Versie 9.0.1 van OxygenOS introduceert verschillende verbeteringen voor de wifi-verbinding, sRGB- en Leesmodus. Ook worden enkele kleinere bugs opgelost. De update wordt binnen enkele dagen uitgerold naar alle gebruikers.

Android Pie al beschikbaar

De OnePlus 6, 5T en 5 werden al eerder bijgewerkt naar Android Pie. De update voor de 5(T) verscheen net voor het einde van het jaar, terwijl de OnePlus 6 al langer op de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem draait. Daarmee behoren de smartphone tot het kleine groepje Android-smartphones met Pie. De Chinese fabrikant heeft daarnaast beloofd de oudere OnePlus 3 en 3T bij te werken, al laat deze update nog eventjes op zich wachten.

Toch is het bijzonder dat de smartphones nog een Android Pie-update krijgen, aangezien ze al eerder zijn bijgewerkt naar Android Nougat en Oreo. Maar weinig fabrikanten geven hun smartphones drie grote software-upgrades. De OnePlus 6T was daarnaast één van de eerste smartphones die uit de doos op de nieuwe versie draaide.

→ Lees meer over het updatebeleid van OnePlus, en check ook de OnePlus 6T review voor meer over dit toestel

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu