Topman: ‘OnePlus 6 vanaf juni verkrijgbaar’

Thomas Haenen
12 januari 2018, 14:14
1 min leestijd
Topman: ‘OnePlus 6 vanaf juni verkrijgbaar’

De OnePlus 6 is al over enkele maanden te koop, zo heeft topman Pete Lau bevestigd. Hij verklapt tevens de eerste specificaties van het toptoestel.

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 6 release in de zomer’

Volgens Pete Lau, ceo van OnePlus, is de volgende smartphone van het bedrijf voor het einde van het tweede kwartaal beschikbaar. Dat bevestigde de topman in een gesprek met CNET. Hoewel Lau het toestel niet bij naam noemt, geeft hij wel aan dat het om een nieuw vlaggenschip gaat. Dat zou betekenen dat de OnePlus 6 uiterlijk eind juni wordt aangekondigd.

oneplus switch

Als het toestel inderdaad in juni verschijnt, is dat precies een jaar na de introductie van de OnePlus 5. Die smartphone werd echter al slechts na enkele maanden opgevolgd door de OnePlus 5T, met een groter scherm en verbeterde camera. Of er ook een OnePlus 6T op de planning staat, wil Lau nog niet verklappen. Aangezien het bedrijf al sinds 2015 twee smartphones per jaar uitbrengt, ligt dat wel voor de hand.

Snapdragon 845-chip en andere specs

OnePlus-smartphones beschikken doorgaans over de nieuwste hardware, en de 6 wordt daar geen uitzondering op. Lau zegt dat het toestel de Snapdragon 845-chip aan boord heeft. Dat is de nieuwste en krachtigste processor die Qualcomm op dit moment produceert. “Dat spreekt voor zich, er is geen andere keuze mogelijk,” aldus de topman. Over andere specificaties houdt hij voorlopig de kaken stijf op elkaar.

Lau zegt dat OnePlus dit jaar daarnaast hoopt door te breken op de Amerikaanse markt. Hij wil nieuwe toestellen in samenwerking met Amerikaanse providers uitbrengen, om ze samen met abonnementen te verkopen. Op dit moment verkoopt het bedrijf zijn smartphones enkel los. Wel zijn er in Nederland al enkele webwinkels die de OnePlus 5T met een abonnement aanbieden.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu