De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo makkelijk is de OnePlus 6 te repareren

Michel van 't Klaphek
24 mei 2018, 9:11
1 min leestijd
Zo makkelijk is de OnePlus 6 te repareren

De OnePlus 6 repareren valt niet mee. Alhoewel het toestel op sommige fronten positief verrast, valt er namelijk ook genoeg op af te dingen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 repareren is een hele klus

Dat zeggen de technici van iFixit. Zij halen steevast de nieuwste smartphones uit elkaar om te kijken hoe makkelijk ze te repareren zijn. Dit is handig, omdat wij het dan niet meer hoeven te doen. Een tien betekent dat reparatie een eitje is, terwijl telefoons met rapportcijfer 0 (bijna) niet te repareren zijn.

De OnePlus 6 haalt een vijf en is daarmee net niet geslaagd. Om positief te beginnen, zijn de reparateurs zeer te spreken over de makkelijke manier van uit elkaar halen. De OnePlus 6 is namelijk sneller uit elkaar dan andere toestellen met glazen achterkanten. Ook de accu is redelijk makkelijk te vervangen. Dit is een groot pluspunt, aangezien de accu na enkele jaren gebruik vaak aan vervanging toe is.

OnePlus-6-repareren

Men is echter een stuk minder te spreken over het scherm: deze is heel moeilijk te repareren. Dit is jammer, omdat schermreparaties veelvoorkomend zijn. Daarbovenop spelen de overvloedige aanwezigheid van lijm en het risico van zowel een glazen achter- als voorkant in negatieve zin mee. Dankzij deze fragiele behuizing loop je een verhoogd risico op krassen, en eventueel barsten.

Over de OnePlus 6

Alhoewel de OnePlus 6 misschien niet heel makkelijk te repareren is, heeft hij wel een sterke behuizing. Een eerdere stevigheidstest wees namelijk uit dat het Chinese vlaggenschip één van de sterkste smartphones van het moment is.

De OnePlus 6 is verkrijgbaar vanaf 519 euro. De smartphone is te koop via de website van OnePlus, maar kun je ook bij Belsimpel aanschaffen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en uitvoeringen. Lees alles over het toptoestel in onze OnePlus 6 review.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu