Flikkerend OnePlus 6-scherm gerepareerd met software-update

Erwin Vogelaar
15 augustus 2018, 15:00
2 min leestijd
Flikkerend OnePlus 6-scherm gerepareerd met software-update

Het probleem waarbij het OnePlus 6-scherm flikkert tijdens het automatisch aanpassen van de helderheid, wordt gerepareerd in de volgende update.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6-scherm flikkert in de zon

Update (15 augustus 2018):
OnePlus heeft de problemen met het flikkerende scherm van de OnePlus 6 opgelost middels een software-update. De fabrikant rolt de OxygenOS 5.1.11-update uit naar alle gebruikers, die een oplossing bevat voor de schermproblemen. Daarnaast verbetert de update de hdr-modus van de camera en worden verbindingen met het mobiele netwerk en wifi-netwerken geoptimaliseerd.

De update kun je downloaden door via de Instellingen-app naar ‘Software-updates’ te gaan. Of installeer de Oxygen Updater-app, waarmee je handmatig (en veel sneller) de nieuwste versie binnenhaalt.

Download Oxygen Updater in Google Play (gratis)

Update (5 augustus 2018):
OnePlus bevestigt in zijn wekelijkse update dat de volgende software-update voor de OnePlus 6 het probleem met het flikkerende scherm oplost. Deze update komt binnenkort uit.

Originele bericht (29 juli 2018):
Stap je buiten in de zon met je OnePlus 6 en flikkert het scherm? Dan ligt dat niet aan jou. Meerdere gebruikers van het toestel klagen over dit probleem op onder andere het OnePlus-forum, Reddit en het forum van XDA Developers.

Het probleem doet zich voor als gebruikers in direct zonlicht stappen. Staat de automatisch aanpasbare helderheid van het toestel aan, dan knippert het scherm als deze zeer helder wordt. Het probleem lijkt voornamelijk goed zichtbaar met veel wit op het scherm. “Toen ik dit plaatste maakte ik mij zorgen dat ik een defect apparaat had”, schrijft Reddit-gebruiker ThePiGuy0. “Maar nu denk ik dat het een softwareprobleem is.”

oneplus 6-scherm

Het is niet de eerste keer dat er wat mis blijkt met de OnePlus 6. Zo zorgde een eerdere update ervoor dat de accu van het toestel een stuk minder lang meeging. Later is dit met een update opgelost. OnePlus lijkt goed te luisteren naar de problemen van zijn gebruikers, dus de kans is groot dat er op termijn ook wordt gewerkt aan een oplossing voor het flikkerende scherm.

Toch is niet iedereen daar zeker van. Zo schrijft een gebruiker op het forum van XDA Developers: “Het was ook een probleem op de 5T en het is niet opgelost in de tijd dat ik dat toestel had.” OnePlus heeft nog niet op het probleem gereageerd.

Google Lens en de OnePlus 6

Eerder deze maand rolde OxygenOS 5.1.9 uit, de meest recente update voor de OnePlus 6. Naast een oplossing voor het accuprobleem, biedt deze update onder andere verbeteringen voor de camera. Niet alleen zien foto’s er beter uit, ook Google Lens wordt geïntroduceerd. Lees meer over OxygenOS 5.1.9.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu