De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze hardware zit straks in de OnePlus 6

Thomas Haenen
4 april 2018, 9:18
1 min leestijd
Deze hardware zit straks in de OnePlus 6

OnePlus geeft meer details over zijn volgende vlaggenschip prijs. In aanloop naar de echte aankondiging van de OnePlus 6 deelde het bedrijf alvast een eerste set specificaties.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 Snapdragon 845-chip bevestigd

Hoewel de OnePlus 6 officieel nog altijd niet onthuld is, verschijnen er de afgelopen dagen steeds meer details over de smartphone. Die komen niet alleen uit geruchten: ook de fabrikant zelf deelt haast dagelijks meer informatie. Ceo Pete Lau heeft via het forum van de fabrikant alvast de eerste specificaties gedeeld.

De smartphone wordt voorzien van een Snapdragon 845-chip, de krachtigste die Qualcomm op dit moment maakt. Dezelfde chip zit ook in andere toptoestellen, waaronder de Sony Xperia XZ2. Ook heeft de OnePlus 6 ‘tot wel’ 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Net als voorgaande jaren brengt OnePlus waarschijnlijk ook een instapmodel met 6GB werkgeheugen en 64 of 128GB opslagruimte uit.

Android april 2018

‘Geen gehaper’

Echt verrassend zijn de specificaties niet. OnePlus-smartphones zijn doorgaans altijd voorzien van de beste hardware van dat moment, met een vrij forse hoeveelheid opslagruimte en werkgeheugen. Volgens de topman draait het echter niet om rauwe snelheid, maar om het creëren van een gebruikservaring zonder drempels. De hardware mag nooit haperen, aldus Lau, en elke app die je opent moet razendsnel in beeld verschijnen.

Wanneer de OnePlus 6 officieel onthuld wordt, blijft onduidelijk. Het bedrijf deelde vorige week al details over de notch in het OnePlus 6-scherm, en gaf deze week de eerste specificaties vrij. Ook is de OnePlus 5T inmiddels uitverkocht in verschillende landen, waaronder Nederland. Dat suggereert dat de nieuwe smartphone dichtbij is, maar het bedrijf zelf laat nog even niets los.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu