De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 6-update rolt uit: repareert kritieke kwetsbaarheid

Erwin Vogelaar
16 juni 2018, 9:49
2 min leestijd
OnePlus 6-update rolt uit: repareert kritieke kwetsbaarheid

De nieuwste OnePlus 6-update rolt nu uit. Het is slim om deze update zo snel mogelijk te installeren, want een kritieke kwetsbaarheid wordt gerepareerd. Daarnaast zijn er een paar kleine verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6-update repareert kwetsbaarheid

OnePlus rolt een nieuwe update uit voor de OnePlus 6. Specifiek gaat het om OxygenOS 5.1.7, die een kritieke kwetsbaarheid oplost waarbij mensen met fysieke toegang zo je toestel kunnen binnendringen. Daarnaast biedt de update nog wat extra kleine verbeteringen.

De kwetsbaarheid werd ruim een week geleden ontdekt door beveiligingsonderzoeker Jason Donefeld. Hij kwam er achter dat de OnePlus 6 een standaardbeveiliging mist. Deze beveiliging moet er voor zorgen dat er niet zomaar code geflashed of geboot kan worden op een Android-smartphone. Hierdoor hoeft iemand met fysieke toegang tot een OnePlus 6 deze enkel aan een computer te hangen, in Fastboot-modus te herstarten en een nieuwe boot image over te zetten om toegang te krijgen. Dat kan in enkele minuten.

oneplus 6-update

Software-update

OnePlus reageerde vorige week op het nieuws door aan te kondigen dat er binnenkort een software-update zou uitrollen. Dat is nu dus het geval. Zoals gebruikelijk bij software-updates van OnePlus, kan het enige dagen duren tot je deze verbetering ook zelf mag downloaden.

Er is een manier om dit proces te versnellen, maar dan moet je wel een vpn-app installeren. Lees onze tip over het zo snel mogelijk downloaden van OnePlus-updates.

Meer verbeteringen

Naast het repareren van deze kritieke kwetsbaarheid, bevat de update nog een paar verbeteringen. Met name een oplossing voor een probleem waarbij het inplannen van de Do Not Disturb-modus niet goed werkte. Daarnaast worden er kleine verbeteringen doorgevoerd.

OnePlus stelt dat de uitrol van OxygenOS 5.1.6 is stopgezet, omdat gebruikers problemen ondervonden met de stabiliteit van deze update. Update 5.1.8 verschijnt volgende week.

OnePlus 6 review

Heb je onze OnePlus 6 review al gelezen? Het is geen spannende upgrade, maar toch: “voor 519 euro vind je weinig betere Android-toestellen.”

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu