De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Grote OnePlus 6-update introduceert nachtmodus en meer

Wouter Nijsen
2 november 2018, 10:32
2 min leestijd
Grote OnePlus 6-update introduceert nachtmodus en meer

Kort voor de release van de OnePlus 6T heeft zijn voorganger, de OnePlus 6, een belangrijke update ontvangen. Gebruikers kunnen aan de slag met de nieuwe nachtmodus en verbeterde portretfunctie. Verder introduceert de update veel kleine verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6-update nu te downloaden

Het gaat om OxygenOS 9.0.2, een forse update waarin ook enkele features van de nieuwe OnePlus 6T zitten verwerkt. Gebruikers van de ‘oudere’ 6 krijgen Nightscape, de nachtmodus waarmee je heldere foto’s bij slechte lichtomstandigheden maakt.. Ook nieuw is Studio Lightning, een effect dat automatisch wordt toegepast als je een portretfoto maakt. Gezichten komen hiermee net iets beter naar voren op beeld.

oneplus 6-update

Daarnaast voegt de update de nieuwe gebarenbediening van de 6T toe. Door middel van veegbewegingen bedien je de interface, waardoor de traditionele navigatieknoppen (terug, home en multitask) verdwijnen.

Tot slot brengt OxygenOS 9.0.2 de beveiligingsupdate van november en kun je de Google Assistent voortaan activeren door de aan/uit-knop van de OnePlus 6 een halve seconde in te drukken. Omdat de update geleidelijk naar iedereen wordt uitgerold, kan het even duren voordat je de nieuwste versie kunt downloaden.

OnePlus 6T review

Veel van de nieuwe functies komen van de OnePlus 6T, die over een aantal dagen officieel te koop is. De grootste vernieuwing van het toestel is ‘Screen Unlock’, de vingerafdrukscanner die in het scherm zit verwerkt.

Ook heeft de 6T een groter 6,4 inch-display, forse 3700 mAh-accu en een kleinere notch die lijkt op een waterdruppel. Android Planet heeft de smartphone uitgebreid getest en hieronder lees je de conclusie van onze review.

De OnePlus 6T is een uitstekende smartphone en op veel fronten een verbetering ten opzichte van de OnePlus 6. Het scherm is iets groter, heeft dunnere randen en een kleinere notch, en blijft er goed uitzien. De accu gaat wat langer mee, de camera is – ondanks dat de nachtmodus beter kan – iets slimmer en is er meer opslagruimte aanwezig. Screen Unlock heeft wat minpuntjes, maar werkt over het algemeen goed en is een toffe vernieuwing.

Daartegenover staat wel dat de koptelefoonaansluiting ontbreekt en het toestel weer een paar tientjes duurder is. Daarom is er ook meer concurrentie. De OnePlus 6T blijft een goede koop, maar is wat minder makkelijk aan te raden dan eerdere OnePlus-telefoons.

→ Lees de uitgebreide OnePlus 6T review

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu