Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus 6 wordt waterdicht, 5(T) krijgt Android 8.1

Michel van 't Klaphek
16 april 2018, 19:22
2 min leestijd
OnePlus 6 wordt waterdicht, 5(T) krijgt Android 8.1

OnePlus heeft zijn meest recente smartphones, de 5 en 5T, bijgewerkt naar Android 8.1 (Oreo). Het scherm van de 5T is zodoende te besturen met veegbewegingen. Daarnaast is het zo goed als zeker dat de OnePlus 6 waterdicht wordt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 waterdicht en Android 8.1-update voor 5(T)

Dat blijkt uit berichten van de Chinese fabrikant op zijn blog en Twitter-account. Eerst bespreken we de Android 8.1-update, waarna we de ontwikkelingen rondom de OnePlus 6 onder de loep nemen.

De update komt niet uit de lucht vallen: bètatesters konden er eerder al mee aan de slag. De nieuwe versie rolt echter uit naar alle gebruikers. We zetten de belangrijkste vernieuwingen op een rijtje.

1. Android 8.1 Oreo en nieuwste beveiligingsupdate

Ten eerste worden beiden geüpdatet naar Android 8.1, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Een leuke toevoeging is ‘auto pick up-gesture’, waarmee je een telefoongesprek direct kunt beantwoorden door de 5(T) op te pakken.

Oneplus 6 waterdicht OnePlus 5T Android 8.1

Ook wordt de beveiligingspatch van april toegepast. Verder zijn enkele kleine veranderingen zichtbaar, bijvoorbeeld het gegeven dat je telefoon voortaan automatisch naamsuggesties doet voor nieuwe app-folders. Deze suggesties zijn gebaseerd op het type apps dat je in de folder plaatst.

2. iPhone X-achtige bediening

Daarnaast krijgt de OnePlus 5T ‘full-screen gestures’, oftewel veegbewegingen voor het scherm. Deze functie doet denken aan de iPhone X-besturing en vervangt de traditionele navigatiebalk onderaan het scherm. Wanneer je bijvoorbeeld in een app weer naar het thuisscherm wilt, veeg je op het display van onder naar boven. Activeren doe je zo: in het instellingenmenu ga je naar ‘Knoppen’ en dan vink je ‘Verberg de navigatiebalk’ aan. Let op: veegbewegingen werken niet op de OnePlus 5.

Oneplus 6 waterdicht OnePlus 5T Android 8.1 2

3. Langer gamen

Daarnaast wordt de gamemodus van de telefoons uitgebreid. Wanneer je deze modus activeert, worden alle binnenkomende notificaties gedempt, zodat je niet wordt gestoord tijdens het spelen. Dankzij de update gaat je accu voortaan langer mee dankzij slimme besparingstechnieken. Ook kun je ervoor kiezen om de game die je op dat moment aan het spelen bent, ‘netwerkvoorrang’ te geven. Hiermee voorkom je haperingen in online games.

OnePlus 6 waterdicht

Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen rondom de OnePlus 6. Het bedrijf heeft namelijk een cryptische tweet de wereld in gestuurd: “Vind je het ook altijd vervelend dat je je telefoon niet in de regen kunt gebruiken? Wij ook”. Het is hoogstwaarschijnlijk dat men hiermee doelt op een waterdichte behuizing voor de OnePlus 6. Eerder werd al gesuggereerd dat het nieuwe vlaggenschip over deze feature zou beschikken. Als de berichten kloppen, wordt de OnePlus 6 het eerste toestel van het bedrijf met een waterdichte behuizing.

Ook interessant: Deze hardware zit straks in de OnePlus 6

Op de hoogte blijven van de OnePlus 6? Download dan de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron afbeelding: Neowin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu