Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De OnePlus 6T bestuurt anders: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
13 oktober 2018, 14:09
2 min leestijd
De OnePlus 6T bestuurt anders: dit moet je weten

De bediening van de OnePlus 6T wordt aangepakt. De interface van het toestel moet daardoor natuurlijker aanvoelen. Dit moet je weten over deze aanpassingen.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T besturing aangepast

Met Android 9.0 (Pie) is gebarenbesturing een vast onderdeel van het besturingssysteem geworden. Hierdoor is het mogelijk om de knoppen onderin het scherm compleet te negeren. OnePlus was één van de eerste fabrikanten die deze besturing omarmde. De OnePlus 6T gaat daar nog een stapje verder in.

In een interview op het OnePlus-forum stelt het bedrijf: “We hebben een compleet nieuwe gebruikersinterface die je zelf moet ervaren om het echt te begrijpen.” OnePlus stelt dat OxygenOS, het laagje dat het bedrijf over Android heen legt, op de OnePlus 6T de meest “intuïtieve versie tot nu toe is”. Hoe die nieuwe interface exact werkt is afwachten, maar OnePlus legt alvast twee nieuwe bewegingen uit.

oneplus 6t besturing

Allereerst de mogelijkheid om via een beweging aan de onderkant van het scherm te wisselen tussen de twee meest recent gebruikte apps. Ook krijg je sneller toegang tot de Google Assistent. Hiervoor moet je de powerknop een halve seconde indrukken. Daarnaast zorgt OnePlus ervoor dat gebruikers hun smartphone met één hand kunnen blijven besturen, ook met het grotere 6,4 inch-scherm.

Andere verbeteringen die OnePlus in het interview noemt, zijn de camera en een betere ‘niet storen’-modus. Hoe die onderdelen exact worden aangepakt is nog niet duidelijk. Daarnaast gebruikt het toestel kunstmatige intelligentie om de accuduur te verbeteren. Hiervoor kijkt het toestel onder andere naar wanneer je slaapt, om op dat moment de processen op de achtergrond te verminderen.

Meer over de OnePlus 6T

De nieuwe smartphone krijgt onder andere een vingerafdrukscanner onder het scherm en een druppelvormige notch aan de bovenkant. De OnePlus 6T-presentatie vindt op 30 oktober plaats, waarna de smartphone op 6 november officieel te koop is.

Alles over de OnePlus 6T

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu